Vadegust
Creix la producció de bolets als boscos catalans

Bon any el 2021, pel que fa a la producció de bolets als boscos catalans. La temporada, que va acabar el 23 de desembre, ha superat la producció mitjana de Catalunya dels últims anys: ha estat de 61 quilograms per hectàrea, mentre que la mitjana se situa en els 55. El creixement és significatiu si es té en compte que els resultats dels dos darrers anys es van situar per sota.

El el responsable de l’àrea micològica del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTCF), Juan Martínez de Aragón, ha destacat la irregularitat de les pluges durant tota la temporada. “Ha caigut molta quantitat, però poc repartida en l’espai i el temps”, ha apuntat l’expert.

En relació a les varietats, enguany ha destacat la producció de rovellons i pinetells. Dels 61 quilos per hectàrea de mitjana que s’ha recollit, 12 quilos eren rovellons, ha explicat Juan Martínez. El fet que les pluges hagin estat tan irregulars també ha provocat que les zones on s’han trobat aquests rovellons o pinetells també hagi estat diferent. Si normalment aquestes espècies es troben en zones de bosc més interior, enguany s’han trobat en zones molt més obertes o amb poca densitat d’arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa