Creix la venda de verdures al supermercat i es dispara la demanda de peix congelat

Bonpreu assegura que el cost dels productes bàsics s'ha mantingut, malgrat els augments de les compres

Durant el període de confinament ha crescut la venda al supermercat de verdures com el carbassó o la patata i la demanda de peix congelat s’ha disparat un 151%. Així ho revela una anàlisi interna que ha elaborat Bonpreu dels productes d’alimentació i neteja més demandats arran de la crisi. En concret, el consum de verdura i fruita ha crescut un 54% i un 33%. Pel que fa a la carn, les vendes han augmentat un 50%, i en destaca el xai, els elaborats o el bistec. Quant a l’alimentació envasada, s’ha detectat un canvi de patró, que ha anat de la compra de bàsics com les conserves, la pasta o l’arròs, cap a productes associats a moments de plaer, com cerveses o xocolata. Des de la companyia asseguren que el preu dels productes s’ha mantingut.

Si bé el consum de productes bàsics durant les primeres setmanes de l’estat d’alerta va créixer molt als establiments del grup Bonpreu, durant les següents el creixement ha estat més sostingut. Segons expliquen en un comunicat, els preus s’han mantingut si es comparen als de l’any passat i, per exemple, el de les sopes, brous, llet o mantega, fins i tot han baixat.

D’altra banda, també han augmentat les vendes d’articles de neteja i higiene personal com el sabó, lleixiu o paper higiènic. En aquest cas, la companyia osonenca assegura que els preus també s’han mantingut estables respecte a les setmanes prèvies a la crisi.

La prioritat del grup ha estat garantir el subministrament dels productes i, a mesura que s’ha pogut, assenyalen en el comunicat, s’han anat activant els descomptes. Actualment, tenen més de 500 productes amb descompte.

Per elaborar l’anàlisi, Bonpreu ha relacionat dades de 187 botigues Bonpreu i Esclat d’arreu del país i una mitjana d’1,2 milions d’actes de compra setmanals.

Nou comentari