Vadegust
Creen uns bastonets que poden modificar el sabor salat del menjar

Intessant invent. Segons publica ‘La Vanguardia‘, la Universitat de Meiji i la marca Kirin Holdings han desenvolupat uns bastonets capaços d’augmentar el sabor salat de qualsevol menjar només amb ones elèctriques. Amb aquests estímuls s’altera a nivell atòmic qualsevol aliment que estiguin subjectant els bastonets i se li varia el sabor cap a un més salat. Més concretament, el que fa aquest utensili és reajustar els ions de compostos com el clorur sòdic (sal comuna) o el glutamat sòdic (relacionat amb el sabor dolç), causant canvis en el sabor dels aliments per a evitar el consum d’aquests condiments.

Com sabem, un dels principals enemics de qualsevol dieta equilibrada i saludable és la sal. Aquest condiment pot acompanyar a qualsevol aliment, ja sigui dolç o salat, però és important controlar el seu consum. En el continent asiàtic, concretament al Japó, aquest és excessiu, superant per més del doble el límit recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), segons dades del ministeri nipó de Sanitat. Per aquest motiu, els seus creadors opinen que aquest invent podria ser útil per a promoure dietes més saludables.

Aquests bastonets elèctrics apliquen les seves ones a través de la punta amb la qual es contacta l’aliment, però s’envien des d’una espècie de polsera que el comensal porta posada al canell. Aquestes ones són imperceptibles, per la qual cosa el seu ús no suposa ni molèsties ni cap risc per a qui la porta.

Des de l’any 2019 el laboratori del doctor Homei Miyashita de la Universitat Meiji i Kirin han treballat en aquest projecte, però no ha estat fins ara que s’ha aconseguit desenvolupar un dispositiu amb eficàcia provada d’aquesta tecnologia tan útil per a la gastronomia i la salut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a abril 20, 2022 | 08:22
    Observador abril 20, 2022 | 08:22
    Moltes pestes contra la sal, però, si esteu acostumats menjar amb ella, proveu de menjar sense una temporada i veureu els què us passa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa