Vadegust
La Cooperativa de Gandesa acollirà sis restaurants amb estrella Michelin
agraph -->

La Cooperativa de Gandesa acollirà dinars i sopars amb sis restaurants amb estrella Michelin de la província de Tarragona entre els mesos d’abril i octubre de 2022, en motiu del seu Any del Vermut. Aquests àpats, on el vermut hi serà un dels protagonistes, se sumen a les activitats de commemoració del 90 aniversari del vermut Terralta de la Cooperativa. 

En concret, participaran en aquesta iniciativa els restaurants Can Bosch El Rincón de Diego, de Cambrils, els restaurants Les Moles i Antic Molí, d’Ulldecona, el restaurant Deliranto, de Salou, i el restaurant Quatre Molins, de Cornudella. 

Els dinars i sopars, que tindran un aforament molt limitat i que se serviran a la nau modernista de la “Catedral del Vi” de la Cooperativa de Gandesa, tindran un cost unificat i limitat de 100 € per persona i es podran reservar mitjançant la web www.coopgandesa.com/vermut-2022

El calendari de dinars comença el divendres 29 d’abril, amb un sopar del restaurant Can Bosch de Cambrils, i el xef Arnau Bosch. El segueixen el 29 de maig un dinar amb el restaurant Deliranto, de Salou, amb el xef Pep Moreno; el 31 de juliol, un dinar del restaurant Les Moles, del xef Jeroni Castell, d’Ulldecona; el 6 d’agost, un dinar del restaurant Antic Molí del xef Vicent Guimerà d’Ulldecona i un dinar del restaurant Quatre Molins, de Cornudella, amb el xef Rafel Muria el 25 de setembre. Tanca la sèrie d’àpats un sopar del restaurant El Rincón de Diego, del xef Diego Campos, de Cambrils, el dia 28 d’octubre. 

“Cadascun dels restaurants té un enfocament diferent”, diu Javi Quintano, organitzador d’aquests dinars, “i això fa que siguin complementaris: mai trobarem un dinar o sopar igual a l’altre, i qui no hagi tastat aquests restaurants, aquesta és una oportunitat única per tastar-los tots en un lloc únic i amb un preu més assequible de l’habitual. Cal agrair l’esforç que fan aquests restaurants referents al sector que serveixin aquests àpats a la nostra Cooperativa.”. 

El restaurant Can Bosch, podria definir-se com “el mar al plat”, i combina els plats de pesca de Cambrils amb les verdures de proximitat. El restaurant Deliranto  aposta per una cuina de sensacions, de vivències, un plaer que va més enllà dels sabors. Les Moles combina producte de territori, amb la tècnica, la diversió, la reflexió, les arrels i l’atreviment. L’Antic Molí, és un exponent dels moviments Slow Food i Km 0, i ben conegut per la seva devoció per la galera, un dels crustacis més desconeguts a l’alta gastronomia. El restraurant Quatre Molins combina l’excel·lència tècnica i la creativitat amb una cuina directament relacionada amb el món de la mel. Finalment, el Rincón de Diego, ofereix una cuina imaginativa basada en l’excel·lent producte de la zona que tracta amb cura per treure-li el màxim partit. 

“Portem dos anys molt complicats, i hem de ser, amb precaució però amb fermesa, generosos en celebrar, en donar veu a tots els actors del món del vermut, del món gastronòmic, als pagesos, al món turístic”, assegura Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa. “Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes”, segueix. 

La sala on se serviran els dinars i sopars és la sala de premses de la Cooperativa de Gandesa, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i Puig i Cadafalch. Aquesta construcció, bé d’interès nacional i considerada una de les set meravelles de Catalunya, va ser el centre de producció del vi de la Cooperativa entre 1919 i l’any 2002. Avui vol ser un centre d’interpretació del món del vi i de l’oli, i de reconeixement a les característiques pròpies dels vins de la Terra Alta. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa