Vadegust
El projecte social i agrari Coopera treu la seva primera melmelada de préssec

El projecte Coopera acaba de treure al mercat el seu primer producte manufacturat. Es tracta d’una melmelada feta amb préssecs d’Ordal de la varietat dixired provinents de Ca la Marieta, una finca de Sant Pau d’Ordal (Subirats, Alt Penedès) amb un miler de presseguers. Aquesta és la primera finca que va començar a gestionar Coopera i que va permetre al seu propietari, ja en edat de jubilació, trobar relleu i no haver d’arrencar els arbres fruiters.

A través d’un contracte de parceria, Coopera va començar a formar en tasques del camp a persones amb alta vulnerabilitat i aquest estiu els préssecs de fins a sis varietats que es cultiven a la finca s’han venut al Mercat del Préssec d’Ordal. Ara, amb els excedents de préssec de la varietat dixired, una de les més antigues, delicades i gairebé en extinció però també molt preuada, s’ha elaborat aquesta melmelada.

Coopera treu al mercat la seva primera melmelada de préssec | Cedida

Coopera ha treballat els camps de presseguers, ha fet la collita i ha venut els préssecs amb la col·laboració e treballadors de la cooperativa Entrem, i la fundació Espigoladors, del Prat de Llobregat, s’ha encarregat d’elaborar la melmelada.

En total s’han elaborat gairebé 1.200 pots de 240 grams de melmelada, els quals tenen un preu de 4 euros. De moment es distribueixen des de la parada del Mercat del Préssec d’Ordal (tots els caps de setmana de setembre) o directament a través de la pàgina web del projecte.

Aquests 1.200 pots de melmelada exemplifiquen l’assoliment de l’objectiu pel qual va néixer el projecte: formar, capacitar i inserir al món agrari persones amb alt risc de vulnerabilitat per poder donar resposta al progressiu abandonament del camp i a la manca de relleu generacional de la pagesia, treballant de manera sostenible i ecològica per preservar el paisatge i el medi ambient i, finalment, poder posar al mercat productes, elaborats o no, de qualitat i amb valor afegit, tancant el cercle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa