Vadegust
Consumir aquest bolet tan peculiar podria millorar la memòria

Som el que mengem. Això ja ho sabem. I tot el que ingerim té un efecte sobre el nostre cos. I potser et sorprendrà saber que hi ha un bolet molt peculiar que, si te’l menges, et puc ajudar a millorar la memòria. Segons publica ‘La Vanguardia’, investigadors de la Universitat de Queensland, a Austràlia, han descobert el compost actiu d’un bolet comestible que estimula el creixement nerviós i millora la memòria.

L’estudi es publica a la revista Journal of Neurochemistry. El professor Frederic Meunier, de l’Institut del Cervell de Queensland, ha declarat que l’equip ha identificat nous compostos actius en el bolet Hericium erinaceus, també coneguda com a barbeta de cabra. En concret, els científics han descobert que aquests fongs milloren el creixement de les cèl·lules cerebrals i la memòria en assajos preclínics.

“Els extractes dels anomenats fongs barbeta de cabra s’utilitzen des de fa segles en la medicina tradicional dels països asiàtics, però volíem determinar científicament el seu possible efecte sobre les cèl·lules cerebrals”, explica el professor Meunier.

El bolet barbeta de cabra | Viquipèdia

Les proves de laboratori van mesurar els efectes neurotròfics dels compostos aïllats de l’Hericium erinaceus en cèl·lules cerebrals conreades, i van descobrir que els compostos actius fomenten les projeccions neuronals, estenent-se i connectant-se a altres neurones.

El coautor de l’estudi, Ramón Martínez-Marmol, afirma que el descobriment té aplicacions que podrien tractar i protegir contra trastorns cognitius neurodegeneratius com la malaltia d’Alzheimer. “La nostra idea era identificar compostos bioactius d’origen natural que poguessin arribar al cervell i regular el creixement de les neurones, la qual cosa milloraria la formació de la memòria”, explica Martínez-Marmol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa