Vadegust
El consum de xurros congelats augmenta un 33,4%

Esmorzar o berenar una tassa de xocolata amb xurros és tot un clàssic de la nostra gastronomia. Una tradició la popularitat de la qual ha crescut notablement en l’últim any, quan el consum de xurros congelats a casa va créixer un 33,4%, assolint les 3.191 tones, segons revela l’Associació Espanyola de Fabricants de Plats Preparats (ASEFAPRE). Segons amb Álvaro Aguilar, secretari general d’ASEFAPRE, un dels motius d’aquest augment es troba en “l’augment del temps de permanència en la llar durant l’últim any, que ha facilitat que es desenvolupin més activitats en família. En aquest sentit, els xurros congelats resulten una opció deliciosa per a acompanyar una tarda de berenar a casa”.

Com passa amb una gran quantitat de plats tradicionals, l’origen d’aquest popular dolç és incert, i existeixen múltiples teories sobre el seu lloc de naixement. Hi ha qui assegura que els xurros van ser exportats des de la Xina -on se’ls denominava ‘youtiao’, és a dir, pals fregits de pa- fins a Europa pels portuguesos, que els van adaptar al seu gust afegint sucre i canviant la seva forma original per la textura estrellada que coneixem actualment. Però també s’ha especulat amb què el seu origen es troba a Espanya, on els pastors van idear aquesta recepta com un deliciós substitut al pa fresc.

Diversos xurros amb una tassa de xocolata | Pixabay

Sigui com sigui, i tot i que els seus ingredients són tan comuns com la farina, l’aigua, la sal o l’oli, elaborar-los requereix de molta perícia, a més d’elements addicionals, com una xurrera. Perquè puguem gaudir d’uns deliciosos xurros acabats de fer d’una manera ràpida i senzilla, el sector de plats preparats innova per a oferir múltiples varietats -des dels clàssics xurros de llaç o de pal, fins a les opcions pensades per als més llaminers, com és el cas d’aquells farcits de xocolata-, que s’adapten als paladars de tots els membres de la família per a contribuir a crear una tarda d’hivern perfecta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa