Vadegust
El consum de menjar ràpid augmenta el risc de tenir fetge gras no alcohòlic

El consum de menjar ràpid augmenta el risc de patir la malaltia del fetge gras no alcohòlic, segons ha posat de manifest un equip d’investigadors de la Universitat del Sud de Califòrnia (els Estats Units) i que ha estat publicat en la revista Clinical Gastroenterology and Hepatology.

En concret, en el treball les persones amb obesitat o diabetis que van consumir el 20 per cent o més de les seves calories diàries a través del menjar ràpid tenien nivells molt elevats de greix en el fetge, en comparació amb els qui menjaven menys o gens d’aquesta mena de menjar.

Si bé investigacions anteriors han demostrat un vincle entre el menjar ràpid i l’obesitat i la diabetis, aquest és un dels primers estudis que demostra l’impacte negatiu del menjar ràpid en la salut del fetge.

Una pizza per emportar | Pixabay
Una pizza per emportar | Pixabay

Els resultats també revelen que una quantitat relativament modesta de menjar ràpid, rica en carbohidrats i greixos pot danyar el fetge. “Si les persones mengen un menjar al dia en un restaurant de menjar ràpid, poden pensar que no s’estan fent mal. Però si aquest menjar equival almenys a una cinquena part de les seves calories diàries, estan posant en risc el seu fetge”, han emfatitzat.

La malaltia del fetge gras no alcohòlic, també coneguda com esteatosis hepàtica, pot provocar cirrosi o cicatrització del fetge, la qual cosa pot causar càncer o insuficiència hepàtica. La esteatosis hepàtica afecta a més del 30 per cent de la població estatunidenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa