Vadegust
Les conseqüències que té sobre el teu cos menjar plàtan molt sovint

El plàtan és una fruita amb diverses propietats molt bones per a la nostra salut. I si ets d’aquells a qui li encanta aquesta fruita i en pren una al dia, has de saber que fer-ho té les seves conseqüències, tal i com publica ‘Ok Diario‘. Com passa amb qualsevol aliment, òbviament, no cal excedir-se en les quantitats però una o dues fruites diàries poden ser bones per al nostre organisme.

Però parlem dels beneficis del plàtans. El primer d’ells seria que pot fer-nos perdre una mica de pes . De fet, les fibres i les proteïnes ajuden al fet que ens sentim plens abans i durant més temps, evitant els atacs de gana. D’altra banda, cada fruita aporta poc més de 100 calories, per la qual cosa està absolutament en sintonia amb una dieta d’aprimament.

A més, el plàtan afavoreix el benestar intestinal ja que nodreix el microbioma gràcies al midó resistent. Aquest és un component fonamental per a produir els àcids grassos de l’intestí que faciliten el correcte funcionament. La pell també es beneficia de les vitamines i minerals (concretament del manganès) del plàtan, el consum del qual augmenta la producció de col·lagen.

Plàtans en un supermercat | Pixabay
Plàtans en un supermercat | Pixabay

Entre els altres pros d’aquesta portentosa fruita es troba l’augment de l’energia diària: una fruita abans o després de l’entrenament físic ajuda a reposar les substàncies perdudes i evita la sensació de cansament, millorant també el rendiment. A més, el potassi és un excel·lent aliat per a la salut del nostre cor perquè actua sobre el control de la pressió arterial i disminueix el risc de malalties del cor.

Per si no fos prou, finalment, el plàtan també té un efecte beneficiós sobre la vista, gràcies a la vitamina Al que protegeix els ulls.

El risc de menjar plàtans amb l’estòmac buit

Ja hem vist quins són els beneficis dels plàtans i com ens pot beneficiar menjar un al dia, però cal vigilar si el mengem en dejú. Segons els experts, pel fet que aporta una forta càrrega d’energia al nostre organisme i a més de forma immediata, consumir-lo amb l’estómac buit faria que els seus efectes siguin fugaços, és a dir, que després de cremar els sucres ingerits, tornaràs a sentir-te cansat i amb gana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa