Vadegust
Les conseqüències de menjar molt sovint salsa de soia

Des de que la cuina japonesa va arribar a casa nostra, ja hem adoptat la salsa de soia com una més de les salses amb les que acompanyar els aliments. Però menjar-ne molt sovint pot tenir conseqüències sobre la nostra salut. De fet, existeix perill de mort per ingerir més salsa de soia del compte.

L’any 2013, el ‘Journal of Emergency Medicine’ va publicar el cas d’un jove de 19 anys que va acabar en coma després de prendre aquest condiment. Això sí, es va beure ni més ni menys que un litre, una quantitat molt superior a la que conté qualsevol recepta.

El jove va sobreviure i no li van quedar seqüeles, així que va tenir molta sort. Això sí, el seu informe mèdic indicava que tenia un nivell de sodi de 196 mmol/l, el més alt vist mai en el centre hospitalari, tal i com recull Ok Diario.

Però, quin és el motiu pel qual la salsa de soia consumida en una quantitat tan elevada com la d’aquest jove pot causar la mort? Es deu al seu alt contingut en sal. Cal assenyalar que una sola cullerada de salsa de soia conté més del 40% de la ingesta diària recomanada de sodi.

Dues ampolles de salsa de soia | Pixabay
Dues ampolles de salsa de soia | Pixabay

L’excés de sal en la sang pot donar lloc a una malaltia coneguda com a hipernatrèmia, la qual és molt perillosa. Dit d’una manera senzilla, el que passa és que l’aigua surt dels òrgans i teixits del cos per a diluir la sal present en la sang.

Com a conseqüència, es creen acumulacions de líquid en els pulmons, causant la mort. En alguns casos, les acumulacions de líquid poden produir-se en el cervell, causant símptomes neurològics com a pèrdua del coneixement o convulsions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa