Vadegust
El conegut restaurant que ha creat un plat que imita un fetus humà

D’idees esborrajades n’hi ha en tots els àmbits i per tots els gustos. Però sens dubte una l’han tingut al restaurant basc Mugaritz, que compta amb dues Estrelles Michelin: el xef Andoni Luis Aduriz va oferir a Madrid Fusión la seva versió del bullit amb una mímesis d’un embrió humà de tres mesos que ha despertat tot tipus de reaccions. De fet, les crítiques han estat nombroses, i és per aquest motiu que el biestrellat restaurant -situat a Renteria (Guipúscoa)- ha emès un comunicat on s’explica.

El plat que s’està difonent mai ha format ni formarà part de la proposta gastronòmica de Mugaritz. Es tracta d’un concepte que forma part de la col·lecció de plats tabú de Mugaritz que s’utilitzen com a exercici intern per a explorar els límits de la contradicció humana i no com a part del menú degustació en cap de les temporades”, asseguren des de l’establiment.

L’entrada del restaurant Mugaritz | Facebook Mugaritz

Precisament per aquest motiu, segons Mugaritz, “només s’ha mostrat en petites trobades que permetien generar un context de diàleg i reflexió, com ara seminaris universitaris, esdeveniments privats o altres fòrums”. I afegeix el restaurant: “El plat en qüestió, el nom real de la qual és ‘Origen’, va ser creat l’any 2015, fa set anys, i es tracta d’un motlle de gominola fet de pasta de faves i achiote amb brou de pernil i faves”.

Finalment, el restaurant lamenta “profundament que les imatges i informacions no verificades que s’han difós per tercers hagin pogut ferir sensibilitats. Mugaritz amb cap de les seves creacions i sota cap pretext persegueix aquest objectiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa