Vadegust
Condemnen un cuiner per provocar la mort d’una dona amb un pastís de carn, i enverinar 31 persones

Un cuiner britànic ha estat condemnat a quatre mesos de presó després que el menjar que va servir als feligresos d’una església britànica en un bar provoqués la mort d’una dona i la intoxicació d’altres 31 persones, segons publica ‘The Guardian’. Elizabeth Neuman, de 92 anys, va vomitar repetidament després de menjar-se el pastís i va morir, mentre que altres feligresos van “trobar-se molt malament” i només tres dels assistents es van escapar perquè eren vegetarians.

El cuiner, John Croucher, en aquell moment era cap de cuina d’un ‘pub’ de la localitat d’Hinton-in-the-Hedges (Northamptonshire). El 8 d’octubre de 2018 l’establiment va organitzar un sopar per a 35 persones amb motiu de la festa de la collita a l’església, en la qual es va servir ‘shepherd’s peu’, o pastís de pastor, un plat tradicional anglès que conté carn picada cuita coberta amb puré de patates.

El xef John Croucher | The Guardian

En defensar-se davant del jutge, Croucher, de 40 anys, va dir: “Odio dir-ho, realment odio dir-ho, però crec que em vaig precipitar. Anava molt ràpid”. D’aquesta manera, va admetre el càrrec d’infringir la normativa alimentària i va ser condemnat a quatre mesos de presó, amb suspensió de la pena durant 12 mesos.

A més, va afegir: “El remordiment és un eufemisme. Això és una cosa que mai oblidaré. Gràcies a això, sóc un millor xef i és una pena que el cost hagi estat el que ha estat”.

Per la seva banda, la jutgessa, Sarah Campbell, va sentenciar que la carn picada no estava ben cuinada i es va posar en una paella amb aigua gelada. Croucher havia de marxar, així que va posar la carn picada en paper transparent i la va ficar a la nevera durant la nit. Després de deixar-la, la va cuinar de nou i li va afegir puré de patates calenta i no va prendre la temperatura quan es va servir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa