Vadegust
Molt de compte si veus això en els pots de conserva

Potser no havies pensat mai que els pots de conserva poden amargar un perill per a la teva salut. Tal com el seu propi nom indica, es poden conservar en perfecte estat entre un i sis anys, encara que, segons dades de l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units, alguns tipus de conserves tenen una vida útil de fins a 100 anys, tal i com recull OK Diario.

Moltes persones creuen que és impossible que les conserves es facin malbé, però en realitat també es poden els hi pot passar. Es poden fer malbé si les condicions de conservació no són les adequades. Per aquesta raó, Miguel Ángel Lurueña, doctor en Ciència i Tecnologia dels Aliments, ha compartit a Twitter un truc molt senzill per a saber si les conserves es poden consumir sense problema.

Aquest expert ha parlat sobre aquest tema específicament: “Això és una tapa de seguretat. Es diu així perquè ens ajuda a detectar si es perd el buit a l’interior del pot. Abans d’obrir la protuberància del centre ha d’estar cap a dins. En obrir sona “pop” i surt cap a fora. Si no és així, no la consumeixis“.

Pots de melmelada | Pixabay
Pots de melmelada | Pixabay

Els pots de conserva tenen una tapa de rosca hermètica i aquestes es tanquen amb un procés de calor externa que provoca el buit a l’interior. Si en obrir el pot de vidre per primera vegada no sentim que la tapa faci “pop”, vol dir que el buit ha desaparegut i, molt probablement, els microorganismes han penetrat a l’interior i han contaminat l’aliment, per tant, l’aliment s’haurà fet malbé.

Si en lloc d’un pot de vidre és una llauna, abans d’obrir-la hem de fixar-nos en ella. Si està oxidada o abonyegada, o en pressionar la tapa cedeix i després torna a la seva posició original, el millor que podem fer per a no posar en risc la nostra salut és tirar-la. Si la llauna està inflada també pot ser perillosa per dos motius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa