Vadegust
Com fer que els aliments que menges cada dia siguin més saludables

Si estàs preocupat per allò que menges, i vols realment seguir una dieta saludable, amb un sol gest pots fer que els aliments que menges cada dia siguin més saludables. Té a veure amb l’addició de fibres dietètiques que fa que els aliments no només siguin més saludables sinó també més nutritius, sense alterar el seu sabor, valors nutricionals i consistència.

Fibres dietètiques per a fer els aliments més saludables

Les fibres dietètiques milloren la salut del sistema digestiu i estimulen les seves funcions, a més, protegeixen contra el risc d’obesitat, diabetis tipus 2 i algunes malalties cardiovasculars, tal i com publica Ok Diario.

Per a afegir fibres als menjars habitualsde la teva dieta n’hi ha prou amb variar les proteïnes a consumir, menjant proteïnes d’origen animal i sobretot de llegums. A més, en cada menjar s’ha d’incloure fruita o verdura , però també cereals integrals i fruita seca. Sovint, no obstant això, les fibres es digereixen amb dificultat, en aquest cas es pot recórrer a l’ús de suplements de fibra.

Fruites exposades en un mercat | Pixabay
Fruites exposades en un mercat | Pixabay

Els beneficis d’una dieta saludable rica en fibra dietètica

Les fibres asseguren una sèrie d’avantatges per al nostre organisme, sense afectar el consum i absorció de calories. Aquestes donen una major sensació de sacietat i ens omplen abans, per la qual cosa eviten que mengem en excés, contrarestant l’augment de pes o la diabetis tipus 2.

La fibra, en augmentar el volum d’un menjar en l’estómac, garanteix una major permanència del menjar en el propi estómac, afavorint així la sacietat i apagant l’apetit. Entre altres coses, les fibres retenen aigua en l’intestí, fet que també augmenta el volum de la femta. Gràcies a això, s’estimula la paret intestinal, combatent també el restrenyiment .

En relació a la lluita contra la diabetis, les fibres ajuden a reduir els nivells de sucre en sang en retardar l’absorció dels hidrats de carboni. Es recomanen uns 30 grams de fibra al dia. Com fer-ho? No és difícil, n’hi ha prou amb consumir cereals i fruita seca a l’esmorzar, fruites i verdures en els àpats principals, o com a berenar, i després pa integral, arròs o pasta, i patates.

Si no pots aconseguir la quantitat diària recomanada, simplement pren suplements.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa