Vadegust
Com afecta la teva salut beure cervesa cada dia?

Si ets d’aquells a qui li encanta la cervesa i sempre has pensat que beure’n una al dia no et faria cap mal, has de llegir aquest article. Cal recordar que la cervesa és una beguda alcohòlica i l’alcohol mai és bo per a la salut. Això, però, no significa que l’hagis d’eliminar per complet de la teva dieta, simplement cal aprendre a beure de manera controlada i amb moderació perquè no es torni un hàbit dolent en el nostre dia a dia i ens provoqui serioses malalties, tal i com publica el Diari de Girona.

Dues dones consumint cervesa | Aladinia
Dues dones consumint cervesa | Aladinia

Efectes negatius de beure cervesa en excés

L’alcohol és una substància tòxica dins del nostre organisme i que no aporta cap tipus de benefici, són calories buides. Per aquest motiu, els nutricionistes insisteixen que és millor retirar de la dieta la cervesa quan volem perdre pes i no consumir-ne diàriament. Però no només és perjudicial quan volem aprimar-nos. Tot això provoca en el nostre organisme fer un ús abusiu de la cervesa:

  • Provoca malalties com la cirrosi. L’alcohol és una substància que pot fer-nos molt mal a la salut. Està comprovat que l’ús abusiu pot provocar greus malalties al fetge i fins i tot arribar a cirrosi. A més, també pot augmentar el risc de càncer de laringe, esòfag, boca, coll, còlon i fetge.
  • Augmenta el risc d’hipertensió, per la qual cosa pot afectar la salut cardiovascular
  • Obesitat: el consum abusiu de begudes alcohòliques augmenta el consum de calories en un dia i com hem dit són calories buides, no aporten energia. Diversos estudis sostenen que consumir dues o més cerveses al dia pot augmentar el sobrepès en un 34%. 
  • Risc de depressió: l’alcoholisme és una malaltia molt seriosa. El consum d’aquesta substància provoca a mitjà i llarg termini riscos de patir depressió i dependència. 
  • Fatiga corporal i mental: la cervesa també és una beguda gasosa, per la qual cosa al costat de l’alcohol pot provocar malestar estomacal. A més, el seu consum abusiu també pot danyar les connexions neuronals del cervell.

No se’n recomana el consum diari i abusiu, però alguns estudis aporten informació sobre els beneficis que ens pot aportar si en fem un consum responsable i moderat.

Gràcies a les seves propietats i components, la cervesa aporta nutrients com vitaminescarbohidratsproteïnes i minerals. A més, gràcies que conté silici i propietats antioxidants, també pot enfortir la nostra salut òssia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa