Vadegust
Coca Cola, Pepsi, McDonald’s i Starbucks deixen d’operar a Rússia

Cada vegada són més les empreses que decideixen abandonar temporalment Rússia, després que el seu president, Vladimir Putin, hagi iniciat la invasió d’Ucraïna. Si feia pocs dies es coneixia que la Guia Michelin havia decidit marxar del país i suspendre les publicacions sobre els restaurants russos a les xarxes socials, la pàgina web i l’aplicació; ara han estat Coca Cola, Pepsi, McDonald’s i Starbucks les empreses que han pres aquesta decisió.

Una hamburguesa de McDonald’s | Facebook McDonald’s

Les dues populars marques de refrescos ho han anunciat poc després que ho fessin Starbucks i McDonalds. Les quatre companyies segueixen així l’estela d’altres firmes que en els darrers dies han deixat d’operar a Rússia, com ara Zara, Mango, Shell, Volkswagen o Ikea, entre d’altres.

Coca Cola va dir en un breu comunicat que continuarà vigilant i avaluant la situació a mesura que evolucionin les circumstàncies. “Els nostres cors estan amb la gent que està patint els horribles efectes d’aquests tràgics esdeveniments a Ucraïna”, va assenyalar la companyia.

Una beguda d’Starbucks | Facebook Starbucks

Per la seva banda, PepsiCo també paralitzarà les seves inversions i la seva publicitat a Rúsia. Però a diferència d’altres empreses, no aturarà totes les activitats al país que presideix Vladimir Putin i continuarà subministrant alguns productes, que inclouen llet, lactis i menjar per a nadons, articles que considera essencials per a molts russos.

“Seguim pendents dels tràgics esdeveniments i, avui, hem decidit suspendre tota l’activitat empresarial a Rússia, inclòs l’enviament de tots els productes Starbucks“, ha dit el conseller delegat de la companyia, Kevin Johnson. I, finalment, McDonald’s també ha anunciat a través d’un comunicatque tanca temporalment els seus 850 locals a Rússia i posa les seves operacions “en pausa” perquè “no podem ignorar l’innecessari patiment causat a Ucraïna”.

Aquesta mesura afectarà els 62.000 empleats que la cadena té en tot el territori rus, als quals es continuarà pagant els salaris, a més de proveïdors i altres socis en el negoci de l’alimentació.

Més notícies
Imatge d'arxiu del lliurament de guardons de la Guia Michelin | ACN
La Guia Michelin també marxa de Rússia
Comparteix
També se suspenen les publicacions sobre els restaurants russos a les xarxes socials, la pàgina web i l'aplicació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa