Vadegust
Els cinc aliments per ser més productius

Hi ha alguns aliments energètics que ajuden a que els humans siguem més productius, amb l’objectu d’acomplir amb les obligacions del dia a dia, que sovint es comporten cansament -ja sigui lleuger o extrem-. Segons publica ‘Ok Diario‘, no qualsevol menjar ens alimenta igual de bé, si entenem alimentar per incorporar els nutrients que fan que el metabolisme funcioni com ho ha de fer.

Per això també un emmagatzematge exagerat d’energia pot derivar en augment de pes. Majoritàriament es tracta d’hidrats de carboni i lípids, que és on es troba l’energia.

Civada

La civada aporta bona part de l’energia que cremarem amb les nostres activitats diàries, però posseeix altres avantatges com ser reguladora del sistema nerviós, o controlar el colesterol dolent. Així mateix, conté vitamines i minerals diversos, que afavoreixen diferents funcions orgàniques.

Baies de Goji

Menys conegudes que la civada, les Baies de Goji són un aliment anti-edat. Ingerint una porció setmanal generosa d’aquest fruit, ens protegim dels radicals lliures, causants de moltes de les malalties que patim, i enfortim el sistema immunitari.

Cacau pur

El cacau pur, que no la xocolata amb tots els seus afegits com per exemple l’excessiu sucre, és un aliat per a obtenir energia, una opció completa que destaca pels seus flavonoits, entre ells catequina, epicatequina i procianidines, per esmentar alguns.

Cacauets salats | Pixabay
Cacauets salats | Pixabay

Fruita seca

La fruita seca és un snack ideal per a aquests moments en els quals sentim gana de sobte. Rics en minerals, ens brinden vitamines i greixos saludables, a més de ser font de fibra. Però convé que els combinis, i moderis el seu consum, o podrien acabar perjudicant-te.

Mel

La mel ofereix enzims digestius que treballen durant el procés d’eliminació de restes, netejant l’organisme de tot allò de què pot prescindir. I com més pura sigui la mel, millor per a multiplicar aquests efectes positius. A més aporta quantitat de nutrients que necessitem per al nostre cos.

Impossible perdre de vista, d’altra banda, les seves vitamines i minerals, antioxidants diversos, que ens permeten evitar possibles infeccions, o reduir les probabilitats de patir malalties cardíaques i respiratòries. Un medicament natural dels més recomanables a totes les edats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa