Vadegust
Cinc aliments que no poden faltar en la dieta d’un esportista

A més del talent, l’esforç o la motivació, existeixen molts altres factors que influeixen en el rendiment d’un esportista. Segons la guia “Nutrició per a Esportistes” que va elaborar el Grup de Treball sobre Nutrició del Comitè Olímpic Internacional fa uns anys, “la dieta afecta al rendiment esportiu, i els aliments que triem consumir durant l’entrenament i la competició afectaran el resultat d’aquests”.

Si bé és important que l’esportista cuidi el que menja, també ho és que ho faci de la mà de professionals. Planejar la nutrició sense tenir coneixement sobre aquesta pot fer a l’esportista caure en errors. “Alguns d’aquests errors passen per pensar que les quantitats depenen únicament dels tipus d’esport, quan en realitat influeixen molts altres factors”, revelen des de Deusto Salut.

Anar a un professional és encara més important quan es tracta de dietes específiques com la vegetariana o de moments puntuals que afecten l’alimentació. Segons la Guia elaborada pel Comitè Olímpic Internacional, les persones que portin una dieta vegetariana han de consumir un 10% més de proteïnes que si es consumeixen proteïnes d’origen animal i els esportistes que practiquin el Ramadà haurien de modificar els seus horaris d’entrenament per a un major rendiment.

Plàtans en un supermercat | Pixabay

Cinc aliments clau per a millorar el rendiment

Des de Deusto Salut aconsellen als esportistes el consum d’aquests cinc aliments clau per a rendir més durant els entrenaments i en el dia a dia:

Civada. La civada és un cereal ric en carbohidrats complexos que es processen lentament. Això permet a l’esportista treure partit d’una energia de llarga durada, així com d’una font de vitamines i minerals molt interessant.

Nous i ametlles. La fruita seca i altres fonts de greixos naturals juguen un paper molt important especialment en esports de resistència, ja que generen una sèrie d’àcids grassos que el cos humà no és capaç de generar.

Ou. L’ou és una font de proteïnes clarament beneficiosa per als esportistes, no només per la seva fàcil digestió i la seva versatilitat a l’hora cuinar-lo o combinar-lo amb altres aliments, sinó també per la quantitat de nutrients i minerals que posseeix.

Plàtan. És una fruita que destaca pels seus alts nivells d’hidrat de carboni i de potassi, entre d’altres. És important per l’aportació energètica que implica, fet que explica perquè molts esportistes el prenen just abans o just després del seu entrenament.

Bròcoli. Les seves propietats anabòliques són clau per al guany de massa muscular i la pèrdua de greixos. El seu alt nivell en vitamines contribueix al rendiment esportiu i les seves baixes calories són d’ajuda per a evitar un augment de pes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa