Vadegust
Cervesa del Montseny creix malgrat la pandèmia

Cervesa del Montseny creix malgrat la pandèmia i les restriccions als seus principals mercats. L’empresa de Sant Miquel de Balenyà, a Osona, ha tancat l’any 2021 amb un augment tant de la seva facturació com de la producció i ha superat així els efectes de la crisi al sector de la cervesa artesana. Aquest 2022, la cervesera té previst ampliar les instal·lacions per augmentar la capacitat de producció coincidint amb la celebració del 15è aniversari de la seva fundació.

Tot i que la pandèmia també ha passat factura al sector de la cervesa artesana, que ha notat una davallada de vendes a l’hostaleria i a les exportacions, Cervesa del Montseny “ha sabut guanyar-se el favor dels consumidors i ha aconseguit vendes superiors a anys anteriors”, ha explicat Julià Vallès, el seu director. La cervesera ha facturat 1,2 ME, un 8% més que l’any anterior, amb una producció de 400.000 litres de cervesa, 20.000 litres més que al 2020.

Les perspectives per aquest any són encara millors ja que, amb l’ampliació de les instal·lacions, Cervesa del Montseny té previst créixer més del 20% i augmentar la producció en més de 50.000 litres. Un creixement que, segons Vallès, no es fonamentarà tant en el sector de l’hostaleria i la gran alimentació com “en el món de les cerveses craft -artesanes- on es preveu una pujada forta del consum, amb centenars de bars especialitzats que demanden un producte més exclusiu, com cerveses de la família IPA, amb un gran contingut de llúpol”, diu Vallès.

L’empresa podrà fer front al creixement previst de les vendes gràcies a la incorporació d’una nau adjacent a la seva fàbrica que es destinarà a incrementar la producció de cervesa i que també acollirà una zona oberta al públic (Tap Room) molt més gran i preparada per oferir menjar, totes les varietats de Cervesa del Montseny i altres cerveses artesanes convidades. “És un lloc destinat a promocionar la cervesa artesana, adreçada als nostres clients i visitants, amb més de 10 aixetes fixes i servei de cuina”, diu Vallès.

Cervesa del Montseny | Cedida

Concurs i cervesa commemorativa

Durant l’any 2022, la cervesera té previst celebrar el seu 15è aniversari amb diverses activitats de caire festiu i sempre lligades a la cervesa artesana. Per exemple, un concurs popular de receptes de cervesa al febrer on ja s’han

apuntat més d’un centenar de home brewers (cervesers casolans), que han aportat les seves creacions i d’on en sortirà la cervesa commemorativa de l’efemèride. El programa d’actes també inclou la inauguració del nou Tap Room i una nova edició de la Cursa de la cervesa a la primavera. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa