Vadegust
Una cervesa catalana irromp a la polèmica per les festes de Boris Johnson

Una cervesa catalana ha irromput a les polèmiques festes de Boris Johnson durant els primers mesos de la pandèmia. El primer ministre britànic està acusat d’organitzar i assistir a trobades amb treballadors del número 10 de Downing Street mentre la resta del país estava confinat per l’explosió de casos de la primera onada de Covid-19.

Segons publica el tabloide Daily Mirror, la policia britànica té almenys una fotografia de Boris Johnson amb una llauna d’Estrella Damm a la mà durant una festa celebrada el juny del 2020. Johnson apareix a la fotografia amb el ministre d’Hisenda, Rishi Sunak, mentre fa un brindis mirant a la càmera.

Segons el tabloide, la imatge l’hauria enviat a la policia el fotògraf oficial de Downing Street. La policia metropolitana de Londres ha rebut unes 300 imatges –entre fotografies i captures de les càmeres de videovigilància– com a proves de les festes clandestines organitzades pel govern britànic mentre la població estava tancada a casa per ordre del mateix govern.

L’oficina de Boris Johnson ha reconegut que es va organitzar almenys una festa “breu” a Downing Street, però asseguren que el primer ministre britànic només hi va ser 10 minuts. Les explicacions del govern britànic no han acabat de convèncer la policia ni l’opinió pública, que reclamen una investigació a fons de la polèmica.

Informe molt crític

L’informe sobre la investigació de les festes al 10 de Downing Street acusa el govern britànic de cometre “errades de lideratge i criteri” per saltar-se les restriccions aprovades per combatre la pandèmia. El document considera que “el comportament d’algunes de les trobades és difícil de justificar” i que “alguns dels esdeveniments no s’haurien d’haver celebrat”. D’altres es podrien haver celebrat però “no en la manera en què es van desenvolupar”.

“En alguns moments sembla que va haver poca reflexió tenint en compte el que estava passant al país“, diu l’informe, que critica també que les trobades no respectaven els “alts estàndards que s’esperen en un lloc de feina en el si del govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa