Vadegust
El Celler Masroig impulsa l’oleoturisme amb una visita al molí nou

El Celler Masroig, immers de ple en la campanya de l’oli nou, fa una aposta per impulsar l’oleoturisme presentant una activitat de cara a les properes setmanes. L’experiència consisteix en visitar les instal·lacions del seu molí d’oli, situat a La Serra d’Almos, i viure de primera mà tot el procés de producció de l’oli d’oliva verge extra Les Sorts, emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana, que compta amb reconegut prestigi mundial.

Els visitants podran fer un recorregut pel molí i conèixer les diferents fases del procés d’elaboració: des de l’entrada de les olives fins al primer raig d’oli, acabant amb un tast guiat de l’oli d’oliva verge extra. L’activitat, que requereix reserva prèvia, es podrà gaudir durant les setmanes del mes de desembre prèvies al Nadal.

El tret de sortida es va donar el dissabte 4 de desembre, amb tres torns: a les 11h, a les 12:30h i a les 16h. L’activitat també es podrà realitzar durant els dissabtes 11 i 18 de desembre, a les 16h. Un cop passades aquestes dates, es podrà tancar la visita per a grups concrets sota reserva prèvia.

L’experiència oleoturística, que té una duració d’una hora aproximadament, té un cost de 8 euros per persona, preu que es veu reduït fins a 4 euros en nens majors de 10 anys. Els menors d’aquesta edat tindran la visita gratuita.

Previsió de la campanya de l’oli

La campanya de l’oli d’oliva verge extra del Celler Masroig va començar a finals d’octubre i s’allargarà fins pràcticament finals de desembre. La previsió de la campanya és molt positiva pel que fa a la qualitat i la quantitat d’olives recollides. Les olives han tingut una bona maduració, així que el resultat és un oli d’oliva molt afruitat, més fresc i dolç que la collita anterior, amb un picant més moderat.

Les oliveres plantades en els marges de les terres de conreu són una part important del paisatge del Priorat, així com l’oli d’oliva és un element indispensable de la dieta mediterrània. L’arbequina és l’oliva protagonista del Celler Masroig i el molí produeix un oli de qualitat verge extra de reconegut prestigi mundial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa