Vadegust
El Celler de Can Roca crearà un centre gastronòmic a Sant Julià de Ramis

Els responsables del Celler de Can Roca, els germans Josep, Joan i Jordi Roca, han anunciat en un comunicat a les xarxes socials, que crearan un centre gastronòmics i cultural al Castell de Sant Julià de Ramis (Gironès). Els aclamats cuiners han explicat que primer obriran un hotel i després el restaurant d’aquest hotel, que acollirà la proposta gastronòmica que va néixer durant la pandèmia a l’Espai Mas Marroch, amb els plats més representatius dels 35 anys d’història del Celler de Can Roca. Així mateix hi haurà un espai d’esdeveniments, que completarà la proposta de l’Espai Mas Marroch, i un espai expositiu a partir del 2024 anomenat Cuina, Consciència i Recerca.

Els responsables de la iniciativa justifiquen el primer dels tres noms pel fet que són cuiners i volen compartir “coneixement, creativitat i mostrar l’evolució de la cuina catalana”. El segon, consciència, té raó de ser perquè volen compartir “pensaments, experiències i inquietuds sobre l’àmbit de l’alimentació i la biodiversitat”. El tercer nom, recerca, és justifica perquè és al seu ADN: “des de la curiositat, la passió i la vitalitat d’un equip talentós”.

El germans Roca amb la nova cervesa Duet | Cedida
El germans Roca amb la cervesa Duet | Cedida

A partir de la tardor, a més, presentaran una proposta anomenada Esperit Roca, una “interpretació lliure de l’alquímia per destil·lar l’essència d’un indret salvatge”, segons han anunciat a les xarxes.

D’altra banda, el centre també preveu impulsar l’anomenada Roca Acadèmia, que, amb esperit de “compartir coneixement”, seguirà el camí docent iniciat a La Masia del Celler de Can Roca l’any 2013.

Així, s‘impartirà Ciències Sensorials i Gastronomia Creativa amb la Fundació Universitat Politècnica de Catalunya i un Màster Internacional de Turisme i Gastronomia amb la Universitat de Girona i l’assignatura Gastronomia i enologia del Grau de Turisme de la mateixa institució. A banda, es desenvoluparà el programa formatiu dels joves que fan pràctiques al Celler de Can Roca.

Finalment, a partir del 2024 es preveu impulsar també el projecte Roca Recicla, un espai per “donar una segona vida” al material utilitzat en els processos de cuina i servei, així com als residus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tècnic a juliol 28, 2022 | 11:24
    Tècnic juliol 28, 2022 | 11:24
    També faran banquets per "España Global"?, i per les princeses de la monarquia corrupte espaÑola?
  2. Icona del comentari de: Germans Roca botiflers a juliol 28, 2022 | 11:48
    Germans Roca botiflers juliol 28, 2022 | 11:48
    I convidaran el Borbó a la inauguració?
  3. Icona del comentari de: Anònim a juliol 29, 2022 | 22:00
    Anònim juliol 29, 2022 | 22:00
    La inauguració es celebrarà amb un "vino espanol" (la n amb cagarret a sobre) i els cambrers aniran vestits de torero
  4. Icona del comentari de: Independentista a juliol 30, 2022 | 07:09
    Independentista juliol 30, 2022 | 07:09
    Quan van tenir l'infinita barra de deixar fer la festa de lliurament del premis "Princesa de Girona" al Mas Marroch, vaig posar-los fora de les meves preferències. A cap preu de món jo aniria a fer un àpat a un restaurant seu.
  5. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 30, 2022 | 14:52
    Gironí. juliol 30, 2022 | 14:52
    He menjat dues vegaes al Celler de Can Roca. Excel·lent. Però desprès de que ofereissin el Mas Marroch per al premis Princesa de Girona, no en vull saber res. Que es morin.
  6. Icona del comentari de: Gillem a juliol 31, 2022 | 16:32
    Gillem juliol 31, 2022 | 16:32
    A mi tampoc m'hi veuran més a Can Roca. Quan vaig veure que la Dam utilitza aquests botiflers en la seva publicitat, em vaig passar a la Moritz
  7. Icona del comentari de: Anònim a agost 01, 2022 | 12:54
    Anònim agost 01, 2022 | 12:54
    Hi haurà un plat sorpresa absolutament innovador: "callos" a la madrilenya salpebrats amb pols de la mòmia del "caudillu"

Nou comentari

Comparteix