CCOO i UGT han convocat vaga general al sector carni de tot l’Estat per als dies 25 i 26 de novembre, així com per als dies laborables compresos entre el 3 i el 8 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, segons han informat els sindicats en un comunicat conjunt aquest dimarts. L’aturada té com a objectiu defensar i millorar les condicions de feina i de sou del sector a través del conveni col·lectiu estatal, que fa onze mesos que es negocia “sense avenços”. Els sindicats avisen que el marc laboral podria canviar un mes després de l’aturada, quan expira el termini fixat per Brussel·les per millorar la regulació del món del treball, cosa que podria afectar l’ultraactivitat o la prioritat aplicativa dels convenis col·lectius.

En aquest context, CCOO i UGT consideren que la patronal del sector ha “desaprofitat” l’última reunió de negociació, en la qual va posar sobre la taula algunes millores, però va “continuar mantenint propostes que lesionen els drets de les persones treballadores”. Pels sindicats, l’empresariat del sector “segueix sense assumir reivindicacions sindicals importants per a les plantilles de la indústria càrnia”.

Malgrat la convocatòria de vaga, des d’UGT i CCOO continuen apostant pel diàleg i continuaran reunint-se amb la patronal “les vegades que faci falta” amb el propòsit d’assolir un bon acord com més aviat millor. Durant aquesta setmana els sindicats engegaran un procés d’assemblees per explicar detalladament als treballadors del sector carni la proposta sindical i també la de la patronal presentada a la darrera reunió.

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un pes del 21,6% del PIB industrial. Així mateix, ocupa unes 34.000 persones i produeix més de 2,5 milions de tones de carn a l’any. El 2020, la producció càrnia a Catalunya va créixer un 5%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Hay que ser 'franco' a novembre 02, 2021 | 19:57
    Hay que ser "franco" novembre 02, 2021 | 19:57
    Els desgraciats de RENFE versus traspás de rodalies, ara volen treure xixina del sector carni. Vertical, franquista y Amarillo el sindicato és, el sindicato és.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa