Vadegust
Catalunya lidera l’exportació de productes carnis a tercers països

Catalunya és el territori de l’Estat que més productes carnis exporta a tercers països. Fins a l’agost, les Unitats de Certificació de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Delegació del govern espanyol a Catalunya han portat a terme 35.401 certificacions, un 62,7% del total de l’Estat. La Unitat de Certificació de Girona és la que té el volum més gran de tot Espanya, amb 8.826 certificacions de carn entre gener i agost, un 28% del total estatal. Per darrere se situa Barcelona, amb 7.582 certificacions i una quota del 24%. La Xina és el principal mercat de les empreses càrnies catalanes. De fet, de les 786.158 Tm de productes carnis exportats per empreses espanyoles, un 52,2% del total es tramita a través de les unitats de Girona i Barcelona.

Lleida se situa en tercera posició, amb 1.523 certificacions, un 5% del total. Per la seva banda, Tarragona té molt poques empreses càrnies en el seu entorn però destaca en l’exportació d’animals vius. De fet, el Port de Tarragona és el segon més important de l’Estat en operatives d’exportació d’animals vius i primer en la importació de productes al detall.

A l’Estat, la mitjana de les 39 unitats se situa en 2.538 certificacions fins a l’agost. En aquest període, el 50,24% de les certificacions d’exportació agroalimentàries que s’han fet a Espanya s’han coordinat des de les Unitats de Catalunya, que certifiquen també productes elaborats a Aragó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: INOCENT a octubre 20, 2020 | 14:56
    INOCENT octubre 20, 2020 | 14:56
    Si si Girona encapçala l'exportacio de carnics, sobre tot de porci a tercers paisos, i el porci que es ven aqui cada dia mes car ( carn crua de porci per cuinar, i sobre tot els embotits ) pro el que queda aqui per la gent de la terra son els purins cap las aiguas subterraneas contaminandolas i las pudors per els veins. Tambe pasa amb la fruita, veieu els preus com estan als supermercats i botigas, ara els fruticolas no es queixen, tot cap a Europa perque aquesta any no els i anat be. La fruita blanca mes cara que el pollastre. Especuladors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa