Vadegust
Catalunya elimina el certificat covid per entrar a bars i restaurants

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous la nova resolució de mesures contra la covid que elimina la majoria de les restriccions i que estableix la supressió del passaport covid per accedir a la restauració. Des de l’entrada en vigor d’aquest text, aquesta mitjanit, ja no hi haurà limitacions d’horari ni aforaments en sectors com la restauració, la cultura o les cerimònies religioses.

Decau també la limitació a 10 persones en les trobades socials, tot i que es manté com a recomanació que aquest sigui el màxim de persones en les taules o agrupacions de taules en la restauració. La comissió delegada en matèria de Covid del Govern va decidir finalment aquest dimecres al vespre prendre aquesta decisió.

Un restaurador comprovant el passaport covid dels clients en un bar de Gràcia| ACN

Segons ha indicat el propi Govern, la variant Òmicron “ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció”, en comparació amb la variant Delta. D’aquesta manera, una part “important” de la població torna a ser susceptible d’infectar-se amb el virus, “independentment del seu estat vacunal o d’haver passat la malaltia”. D’això se’n deriva, subratlla l’executiu, que l’efectivitat de l’obligatorietat de l’ús del certificat covid “disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa