Vadegust
Les carns madurades Dry Aged, bona opció pels àpats de Nadal

S’acosten les festes nadalenques i, amb elles, tornaran les trobades familiars i els àpats de celebració. Com cada any, coincidint amb aquestes dates, les taules de les llars s’ompliran de productes exquisits al voltant dels quals compartir moments inoblidables. Records que quedaran també adherits al paladar gràcies a les experiències gastronòmiques que ofereix aquesta època de l’any. 

I és que el Nadal evoca grans menjars i sobretaules carregades d’exquisits plats dolços i salats que formen part de la nostra cultura. Així, a les taules catalanes no hi faltaran plats imprescindibles com la sarsuela, els canelons, el suquet de peix, els rostits, l’escudella i la carn d’olla o els torrons i les neules. No obstant, tradició i contemporaneïtat conviuen en aquests dies en els quals les famílies s’esforcen per delectar els convidats amb sabors i receptes selectes.    

Entre els grans plaers gourmets per gaudir aquest Nadal, en destaca un que continua guanyant adeptes entre els carnívors més exigents: les carns madurades Dry Aged. Una aposta segura per sorprendre els comensals i que se’ls faci la boca aigua. 

El Dry Aged és un procés de maduració en sec que, a partir de metodologies refinades, ajuda a eliminar l’excés d’aigua de la carn i propicia que, amb el temps —com el bon vi—, el seu sabor, el seu aroma i la seva textura canviïn i evolucionin fins adquirir uns matisos i una tendresa excepcionals. 

Una carn de l’empresa Pujol’s

L’empresa bagenca Pujol’s, amb més de 12 anys de recorregut, ha desenvolupat un mètode únic basat en aquesta tècnica revolucionària que dona com a resultat peces de carn d’un sabor incomparable. La seva qualitat ha estat premiada de nou recentment al World Steak Challenge 2022, convertint-se en l’únic productor espanyol en aconseguir dues medalles d’or al prestigiós certamen celebrat a Dublín.

Tots els productes de Pujol’s estan elaborats amb carn procedent de bous i vaques de diferents races seleccionats a l’origen, entre elles la Rubia Gallega (que és la raça estrella de Pujol’s), i també l’Asturiana de les Valls, la Parda Alpina, la Conjunt Mestís i la Frisona. Entre les seves especialitats, es troben diferents tipus de talls: T-bone, filet, ribeye i llom baix de vaca, i mitjana de bou. Qualsevol elecció és encertada per descobrir nous sabors que converteixin els àpats nadalencs en un autèntic banquet. 

Això sí, la principal recomanació per gaudir al 100% d’aquests requisits premium és rostir la carn per fora, però mantenir la seva cruesa gairebé intacta a l’interior. Seguint aquesta directriu i preparant una bona guarnició de verdures escalivades, patates al caliu o altres productes de temporada, l’èxit està garantit. De manera que, en poc temps, es possible servir a taula un plat exquisit i saludable que fusioni tradició i avantguarda en una explosió de sabors perdurables al paladar i en el temps.

Una elaboració digna del millor restaurant que no deixarà indiferent a ningú i que es pot preparar fàcilment a casa, comprant el producte principal als 17 supermercats Bon Preu i Esclat i 162 establiments Condis on Pujol’s té presència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa