Vadegust
Calculadora per saber si t’has d’aprimar (i quant) o no

Per a determinar si una persona està per sobre del seu pes ideal i li convé aprimar-se, o, pel contrari, està massa prima, s’utilitza l’IMC o Índex de Massa Corporal, també conegut com BMI (Bodi Mass Index) o IQ (Índex de Quetelet). Es tracta d’una fórmula que ens permet calcular la massa corporal d’una persona.

El càlcul és relativament simple: consisteix a dividir el pes, expressat en quilos, entre l’alçada, en metres, elevada al quadrat (kg/m²). L’IMC resultant t’indica si el pes és correcte en funció de l’alçada, o si és massa baix i seria necessari agafar alguns quilos de pes o si és un Índex de Massa Corporal massa elevat: en aquest cas necessitaries aprimar.

Una bàscula | Pixabay

Generalment es considera satisfactori un Índex de Massa Corporal que se situa entre 18,5 i 24,9 en el cas de les dones; i entre 20 i 24,9 en el cas dels homes. Si l’IMC d’una dona és inferior a 18,5, probablement ets massa prima.

Si la fórmula de l’IMC dona un resultat igual o superior a 25, tens uns quilos de més: en aquest cas parlaríem de sobrepès, lleuger o moderat segons el resultat.

Si l’IMC està per sobre de 30, podem parlar d’obesitat.

Atenció: l’IMC és vàlid només per a majors de 18 anys; no és aplicable per a adolescents si no s’introdueix un factor de correcció.

Fes clic aquí per accedir a la calculadora de l’OCU que calcula immediatament l’IMC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa