Vadegust
Calçotades i tota la cuina catalana al centre de Barcelona, als restaurants Mussol
agraph -->

Els calçots són un producte central de la cuina catalana en aquesta època de l’any. Una menja senzilla i social, saborosa i sana. Ara bé, requereixen flama viva per coure’ls i espai per menjar-se’ls. No és fàcil trobar el lloc adequat per fer una calçotada, i menys al centre de Barcelona. Però hi ha una excepció: els restaurants Mussol. Tenen les instal·lacions adequades i la tradició culinària per fer calçotades autèntiques que ens queden molt a mà. Per això al TOT Barcelona han decidit sortejar calçotades dels Mussol entre els nostres lectors al nostre compte d’Instagram.

La clau d’aquests menús calçotada és que es fan amb caçots cultivats molt a prop de Barcelona, amb la cura que es veu en aquest vídeo.

I després dels calçots, arriben els segons plats i les postres, amb la mateixa filosofia. Com tota la resta de la carta dels Mussol, es tracta de portar al cor de la ciutat l’esperit de la tradició gastronòmica de les masies catalanes. Per això la brasa és l’essència d’aquests establiments, que també cuiden la decoració. En locals amplis amb tocs d’interiorisme industrial, hi ha la calidesa del que és rústic posat al dia. 

Els Mussol van començar a principis dels anys 90 amb el local del carrer Casp, el més icònic. Però a hores d’ara també n’hi ha ha a la zona de les Glòries (a la Diagonal), a Pedralbes (a l’altra punta de la Diagonal), al carrer Aragó i al centre comercial Arenas, a la Gran Via.

L’origen del producte és una de les exigències marca de la casa, que en tota la seva carta aposta per la proximitat, amb pagesos de confiança del Prat i altres terres properes, amb verdures i viandes que tenen gust del que han de tenir gust. Si comences l’àpat amb el pa de coca de Folgueroles (Osona) –sucat a mà– ja no pots parar de menjar, i vas trobant-te botifarra del Montseny, vedella d’Osona, xai del Ripollès… Però també pots triar amanides, croquetes, coques de recapte, canelons, carxofes, pop, arrossos…

I per cobrir totes les necessitats, hi ha la carta de postres –que comença, com no podia ser d’altra manera, amb una crema catalana amb carquinyoli–, l’apta per a celíacs, menús per a grups i un ampli celler, del qual us parlarem més extensament ben aviat.    

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa