Vadegust
El calamar al carbó de Nómada Beach, millor tapa de ‘xiringuito’
agraph -->

El calamar al carbó del Nómada Beach ha guanyat la primera edició del concurs “La millor tapa de xiringuito” de Damm Lemon, la clara mediterrània de Damm. La final del certamen, que tenia com objectiu trobar la millor tapa de “xiringuito” de la costa catalana, s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en un esdeveniment conduit per la periodista i comunicadora gastronòmica Carme Gasull.

El passat mes de juliol, la clara mediterrània de Damm va obrir la convocatòria del concurs “La millor tapa de xiringuito” animant als locals a peu de platja de Catalunya que disposessin de Damm Lemon a les seves cartes a presentar la seva tapa més característica. Damm Lemon, a més, va comptar amb la participació dels seus consumidors durant el procés de selecció, que van poder votar per les seves tapes preferides a la pàgina web del concurs.

En total, una trentena de xiringuitos provinents de tot el litoral català van sumar-se a la iniciativa, dels quals cinc d’ells es van convertir en finalistes del concurs gràcies als més de 1.900 vots del públic.

Patricio Aguirre (Nómada Beach), guanyador del concurs “La millor tapa de xiringuito” de Damm Lemon | Cedida

Patricio Aguirre, xef del “xiringuito” Nómada Beach (Sitges) i guanyador d’aquesta primera edició del concurs pel seu calamar al carbó –un plat amb calamar, romesco, tomàquet de l’hort i allioli negre– ha estat guardonat amb un xec de 1.000 euros, un cap de setmana a Eivissa i una experiència gastronòmica en un xiringuito. Les altres quatre tapes finalistes han estat els musclos de roca a la planxa del Xiringuito Cala Montjoi (Roses); els pops de camembert del Chiringuito Chalito (Castelldefels); el twister de llagostí i calamar del Chiringuito Ibiza (Vilanova i la Geltrú); i els seitons amb vinagre del Bar d’Amunt (Colera).  

Per a decidir quina és la millor tapa de “xiringuito” de Catalunya, els cinc establiments finalistes han hagut de preparar la seva tapa en directe a la final del concurs. El jurat professional encarregat de determinar la tapa guanyadora ha estat format pel periodista gastronòmic Ferran Imedio, Carlota Claver, xef i propietària del restaurant La Gormanda (Barcelona), i Albert Forges, mestre cerveser de Damm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa