Vadegust
Cacauets bullits per superar l’alergia als cacauets

Investigadors de l’Universitat de Flinders, a Austràlia, han avaluat si una teràpia que administrava dosis seqüencials de maní bullit, seguit de maní torrat, podria ajudar els nens a superar les seves al·lèrgies al maní. Els resultats, publicats a ‘Clinical & Experimental Allergy’, mostren que fins al 80 per cent dels nens amb al·lèrgia es van tornar insensibles al cacauet.

L’assaig clínic, que va ser finançat per Channel 7 Children’s Research Foundation en el sud d’Austràlia, es va basar en una investigació anterior realitzada per l’autor principal i professor associat de la Facultat de Medicina i Salut Pública de la Universitat de Flinders, Tim Chataway, que mostrava que la calor afecta a l’estructura de la proteïna i les propietats al·lèrgiques d’aquesta fruita seca, cosa que significa que és menys probable que causi una reacció al·lèrgica greu.

Els autors de l’estudi conclouen que, si bé aquestes troballes són molt prometedors, els enfocaments actuals de la immunoteràpia oral podrien ser més segurs i efectius, però això requereix confirmació en un assaig clínic definitiu més gran.

“Primer es van administrar dosis petites, que van ser en augment, de cacauets bullits als nens per a desensibilitzar-los parcialment, i quan no van mostrar signes d’una reacció al·lèrgica, se’ls van administrar dosis creixents de maní torrat per a augmentar la seva tolerància en la següent etapa del tractament”, ha explicat el doctor Chataway.

Per a aconseguir aquest procés de diversos passos conegut com a immunoteràpia oral, els investigadors van demanar a 70 nens al·lèrgics d’entre 6 a 18 anys que consumissin els cacauets bullits durant 12 hores durant 12 setmanes, maní bullit durant 2 hores durant 20 setmanes i maní torrat altres 20 setmanes.

Cacauets | Europa Press

Els resultats mostren que 56 dels 70 (80%) participants es van tornar insensibles a la dosi objectiu de maní. Es van informar esdeveniments adversos relacionats amb el tractament en 43 (61%) dels participants; no obstant això, només 3 es van retirar de l’assaig com a resultat, la qual cosa demostra un perfil de seguretat favorable.

El professor associat de la Facultat de Medicina i Salut Pública de la Universitat de Flinders i l’Institut de Recerca Mèdica i de Salut d’Austràlia del Sud, Luke Grzeskowiak, autor principal de l’estudi, afirma que aquest assaig clínic podria ajudar a desenvolupar una via de tractament nova per a reduir el risc d’exposició accidental i millorar significativament la qualitat de vida dels nens al·lèrgics als cacauets i els seus cuidadors.

“El nostre assaig clínic mostra senyals primerencs prometedors en demostrar que bullir-lo pot proporcionar un mètode segur i eficaç per a tractar als nens al·lèrgics al maní amb dosis seqüencials de maní bullit i torrat durant un període prolongat”, ha explicat el professor associat Grzeskowiak.

“Sense un tractament actualment aprovat per a l’al·lèrgia al maní a Austràlia, hi ha molta més investigació per fer. Desafortunadament, la immunoteràpia oral no funciona per a tots i estem en el procés de millorar la nostra comprensió de com funcionen aquests tractaments i quins factors poden influir en com les persones responen al tractament. Això serà realment important per a avaluar la idoneïtat individual per al tractament i millorar les decisions de tractament en el futur”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa