Vadegust
Bonpreu, Mercadona i Lidl neguen haver pactat els preus de la llet

Bonpreu, Mercadona i Lidl han negat pactes per vendre llet de marca blanca al mateix preu, després que Unió de Pagesos i Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders hagin demanat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) investigar si ho han fet aquestes tres cadenes de supermercat, segons fonts de totes tres cadenes.

Una explotació de vaques de Malla, a Osona | ACN
Una explotació de vaques de Malla, a Osona | ACN

Fonts de Bonpreu han afirmat a Europa Press: “No tenim constància de cap procediment administratiu ni mai hem pactat cap preu de venda amb els competidors. D’altra banda, sempre vetllem per oferir els millors preus als nostres clients”.

També s’han referit a això fonts de Mercadona: “Desconeixem en què basen aquestes afirmacions i no hem rebut cap notificació de cap organisme sobre aquest tema. El que fem a Mercadona és treballar per a tenir la millor qualitat al millor preu”.

Per la seva banda, des de Lidl han desmentit a l’ACN “categòricament haver pactat preus amb altres distribuïdors ni en la venda de llet de vaca UHT ni en la de cap altre producte”. Com a empreses, estem totalment en contra d’aquest tipus de pràctiques i desconeixem en què es basen aquestes greus acusacions”, ha insistit la cadena.

Lidl assenyala que la seva aposta és “establir relacions a llarg termini” amb els proveïdors i vetllar per la viabilitat i desenvolupament dels seus negocis i de tota la cadena alimentària. A més, recorda que des del 2016 només treballa amb productors de l’Estat per comercialitzar la llet sota la marca Milbona i opta per llets de “major valor afegit” i que suposen més ingressos per al ramader, apunta.

Per la seva banda, fonts de Mercadona han insistit que desconeixen en què es basen les afirmacions d’Unió de Pagesos i de la Unió d’Unions d’Agricultors i garanteix que treballa per oferir “la millor qualitat al millor preu”.

La denúncia d’Unió de Pagesos i Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders

Unió de Pagesos i Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders han presentat una denúncia davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) on demanen a aquest organisme públic que investigui i, si s’escau, sancioni Mercadona, Bonpreu i Lidl per haver fixat preus idèntics en la venda del cartró de llet de vacaUHT de marca blanca, com a mínim, durant tres anys i quatre mesos seguits, des de la setmana 51 del 2018 a la setmana 12 del 2022. Posteriorment a la presentació de la denúncia, s’ha ampliat la informació aportada en quatre ocasions, assolint el seguiment dels preus fins a la setmana 12 del 2023.

Més notícies
Un grup de vaques menjant | ACN

Unió de Pagesos denuncia tres supermercats per fixar els preus de la llet

Comparteix
El sindicat demana que s'investigui Mercadona, Bonpreu i Lidl per vulneració de la Llei de Defensa de la Competència
:  - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 04, 2023 | 09:20
    Ricard maig 04, 2023 | 09:20
    Jo el que sé és que ara ningú no es queixa del preu de la llet en origen. I fa 1 any tot eren protestes pageses. Amb la història de la inflació sembla que alguns ja cobren el que volien. Alabada sigui la "inflació".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa