Vadegust
Bogeria amb l’aliment que s’ha posat de moda pels seus efectes en el cos

Els supermercats estan vivint una autèntica revolució després que s’hagi posat de moda un aliment pels efectes que genera en el nostre cos. Estem parlant de la polenta, un aliment que s’ha tornat cada vegada més popular en els últims anys. És un plat que es va originar en el nord d’Itàlia i s’ha convertit en un aliment bàsic en moltes cultures culinàries.

La polenta es fa de blat de moro molt i aigua calenta, i es cuina fins que es forma una pasta espessa. Es pot fer servir de diferents maneres, com a guarnició, base per a plats principals o fins i tot com a plat principal en si mateix.

Es poden trobar tres tipus de polenta: la que més es coneix és la groga, però també està la blanca que s’obté a partir del blat de moro blanc o de la farina de castanyes (i que es recomana sobretot per a peixos) o també, la polenta negra que es fa a partir del blat negre i que és més amarga. Finalment, està també la polenta adobada que és la polenta torrada, així com la untuosa per a barrejar amb cremes.

Polenta | Pixabay

Els beneficis de la polenta

Els beneficis de la polenta són múltiples, segons publica Ok Diario. És un aliment ric en carbohidrats, proteïnes i fibra, la qual cosa el converteix en una opció saludable per a aquells que busquen energia duradora. A més, la polenta és baixa en greixos i calories, la qual cosa la fa ideal per a aquells que busquen mantenir un estil de vida saludable.

La polenta també és una bona font de vitamines B i ferro, la qual cosa pot ajudar a mantenir un sistema immunològic fort i prevenir l’anèmia. També té vitamina A, per la qual cosa és beneficiosa per a ronyons i cor, a més de tenir un índex glucèmic baix i també compta amb un potent efecte saciant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa