Els alls són un ingredient que tots tenim a casa. N’hi ha a quins els agrada molt, i n’hi ha els qui el detesten. Però la realitat és que l’all té diverses propietats positives per al nostre organisme que és possible que desconeguis. Segons publica ‘Ok Diario‘, aquests són els diferents beneficis que té l’all:

Bo per a la salut cardiovascular

Permet millorar la circulació sanguínia i per això va perfecte per a tota mena de persones, incloses les grans que necessiten cuidar de la seva salut general.

Protecció dels ossos

A més, és un ingredient que enforteix els ossos. És bo per als dolors articulars i això és gràcies als seus minerals.

Bo per al refredat

De tots és sabut que l’all és un dels millors remeis a l’hora de prendre davant els refredats que solen aparèixer en determinades èpoques de l’any. Per això els podem prendre tal qual, siguin crus, també fregits, bullits o en forma d’infusions.

És més, els experts diuen que és un aliment ben útil en afeccions respiratòries com ara l’asma i la bronquitis aguda o crònica.

Sistema immunològic més enfortit

Amb la covid, es va veure que hi havia diversos aliments que reforçaven el sistema immunològic i l’all és un d’ells. Estarem més sans, més reforçats i el nostre organisme ho agrairà.

Un grapat d’alls | Pixabay

El seu valor nutritiu

L’all no es caracteritza per un gran valor nutricional. El seu contingut calòric és de 114 kcal per cada 100 g. Els seus components majoritaris són l’aigua, els hidrats de carboni (24,3%) i la fibra (1,2%).

I, en menor proporció, conté proteïnes (5,3%), greixos (0,23%) i minerals com ara zinc (1,1 mg/100 g), fòsfor (134 mg), calci (17,8 mg) i ferro (1,2 mg), i algunes vitamines, enetre les que destaca la vitamina C (14 mg) i en menor quantitat B1 (0,16 mg) i B2 (0,02 mg) i indicis de vitamina A.

Redueix el colesterol

Té la particularitat de reduir el nivell de greixos a la sang, disminueix els nivells del colesterol “dolent” (colesterol LDL) i protegeix el cor i les artèries.

Bo per a la pell

Encara que ens pugui semblar estrany, aquest aliment és bo per a la pell i per això ajuda a reduir les arrugues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa