Vadegust
Bars i restaurants només podran obrir al públic per donar esmorzars i dinars

El Govern ha tornat a endurir aquest divendres les mesures per frenar el contagi de la Covid-19, després que la fotografia de la situació del coronavirus a Catalunya hagi empitjorat en els darrers dies. Amb aquestes noves mesures restrictives, bars i restaurants només podran obrir al públic per servir esmorzars (de 7:30 a 9:30 hores) i dinars (de 13 a 15:30 hores). Al vespre, només es permet servir menjar per emportar entre les 19 i les 22 hores, i el servei a domicili es podrà fer fins les 23 hores.

A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s’havia aplicat fins ara i que pretén “reduir la interacció social”, segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó en una roda de premsa acompanyada del vicepresident Pere Aragonès.

Dins les franges establertes, les condicions dins i fora dels locals seran les mateixes que fins ara pel que fa aforaments i distàncies. És a dir, amb terrasses obertes i interiors a un aforament màxim del 30%. Hi podrà haver 4 persones per taula –6 si es tracta d’una mateixa bombolla de convivència- i una distància de 2 metres amb els comensals d’una altra taula. La mascareta continuarà sent obligatòria sempre que no es mengi o begui.

Aquestes mesures entraran en vigor a partir de dilluns 21 de desembre, i es mantindran, en principi, fins l’11 de gener. Però segons ha detallat Budó, el dia 28 de desembre –una setmana després de l’inici de les noves restriccions- tenen previst fer una revisió de totes les mesures per si cal endurir-les o replantejar-les. P

Preguntada per si això podria canviar les excepcions previstes per a la resta de festes de Nadal –Cap d’Any i Reis-, Budó ha dit que no es pot descartar cap escenari i ha insistit que s’anirà observant com evolucionen les dades.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mesures classistes a desembre 18, 2020 | 10:55
  Mesures classistes desembre 18, 2020 | 10:55
  Mobilitat il·limitada pels que tenen segones residències, i limitació comarcal per la resta. El Procicat legisla en funció dels interessos d'una classe social. El virus en expansió arreu de Catalunya.
 2. Icona del comentari de: Pere a desembre 19, 2020 | 20:55
  Pere desembre 19, 2020 | 20:55
  No tenen idea de com funcione el pais, les persones que treballen van esmorzar de les 8 fins les 11, en funció del seu horari. Donar la culpa als bars i restaurants, es lo més facil. Que va pasar el dia de la Constitució, ho van veure tothom per la tele les aglomeracions per les principals carrers comercials de tota Catalunya. Algu d’aquest polítics que tenim i els seus assessors s’han dignat de fer un anàlisis del perquè? Ya no parlem del transport púbilc , amb unes mesures per plorar. Parlem de Barcelona i alrededors anant posant través als vehicles més antics, o no podem ajornar-les en la situació que ens trobem.? Per utilitzar meins el transport pùblic, que tothom veu que ya un gran perill, meins vosaltres els polítics. Ya no vull entra al fons de la qüestió de les residència del avis, puc entendre la primera onada, ara no. (També es culpa del bars,!!! ) Es per plorar la falta de responsabilitat i la facilitat de pasar la culpa als altres.
  • Icona del comentari de: EU a desembre 21, 2020 | 09:59
   EU desembre 21, 2020 | 09:59
   Els bars tindrien que estar tancats fa temps. Aixeca els ulls i mira que fan a Alemanya o Londres!
 3. Icona del comentari de: Jony a desembre 21, 2020 | 17:36
  Jony desembre 21, 2020 | 17:36
  Tenim uns polítics de merda. No serveixen ni per pom d'escala. Esquerra republicana s'està cobrint de glòria. Banda d'ineptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa