Ja hi ha guanyador del 15è Campionat d’Espanya de Truita de Patates. Es tracta del cuiner Carlos Olabuenaga, del restaurant Tizona (Logronyo, La Rioja), i Alberto García Ponte i Ana María Suárez, de la fonda O Pote (Betanzos, la Corunya). Tots tres s’han proclamat guanyadors ‘ex aequo’ del Campionat. A més, i casualment, amb aquestes dues truites guanyadores s’evita la polèmica, ja que la primera porta ceba, i, la segona no.
Segons recull ‘La Vanguardia‘, la competició va tenir lloc dilluns a Alacant Gastronòmica i han optat altres nou restauradors: Pedro José Román, del restaurant Cañadío (Santander); Pepa Miranda, de Casa Miranda (Betanzos); Ángel i Ramón Marugal, de Tortillería La Concordia (Logronyo); i Isabel Gesto i Ramón Rodríguez, d’O Cabo (la Corunya).

També hi han participat Carmen Carro i Santi Pedraza, de Taberna Pedraza (Madrid); Paz Corral, de Cafeteria Pizcueta 14 (València); Ana Uli i Humberto Segura, d’Antonio Bar (Sant Sebastià); Carlos Quintana, de Cafeteria Emar (Vitòria-Gasteiz) i Javier Cadario i Antonio Reyes, de Cucut Food Experience (Múrcia).
Els 11 finalistes havien estat seleccionats entre els majors especialistes d’Espanya en l’elaboració de la truita de patates i representen als bars i restaurants reconeguts per oferir en la seva carta les millors elaboracions d’aquest plat.