Vadegust
Bars i restaurants de Lleida: “Això és un drama”

Més de 400 restauradors s’han concentrat aquest dijous a Lleida contra el tancament de bars i restaurants ordenat per la Generalitat a la capital i en sis municipis del Baix Segre. “És un drama”, ha assegurat el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. Després de la concentració s’han desplaçat fins a la plaça de la Paeria i han trencat plats a la porta de l’Ajuntament de Lleida. “No volem pagar els plats trencats de la crisi del coronavirus un altre cop”, ha assegurat Dani Consuegra, propietari del grup Astoria de Lleida. Durant l’acte s’han sentit crits de “volem treballar” i han reclamat la reobertura immediata dels seus establiments.

Castellarnau ha reconegut que la situació és “difícil” i que estan “molt preocupats”. “No podem més, estem molt emprenyats”, ha dit, perquè no entenen perquè la restauració de Lleida són els únics d’Europa que estan tancats. “A Madrid van sense mascareta, a l’Hospitalet els deixen treballar i a Barcelona poden fer concerts, però a Lleida ens tanquen bars i restaurants”, lamenta.

Des de la Federació expliquen que hi ha 4.000 empreses de restauració a la demarcació de Lleida que compten amb 10.000 treballadors. Calculen que un 20% dels negocis del sector de l’hostaleria de Lleida ja no tornaran a pujar la persiana i reclamen les ajudes promeses, “però ja, no en 10 anys”, ha dit Castellarnau. Reclama també que se’ls paguin els ERTOs de força major des del 4 de juliol, “quan els nostres ingressos ja van començar a ser nuls”, concreta.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida ha recordat durant el manifest que ha llegit en la concentració del sector d’aquest dijous que “Lleida també som Catalunya”. Lamenta que la Generalitat tenen “oblidat” aquest territori i reclamen una inversió “valenta i decidida” “si no volen un territori buit”. També demanen que els polítics locals defensin el territori. “Si volem quedar bé sempre, serem rucs sempre”, assegura. “Cal més respecte per la gent de Lleida”.

Un grup d’hostalers han creat la plataforma NUC (Nova Unitat Ciutadana) i asseguren que si demà divendres no s’aixeca el tancament dels establiments, obrirem simbòlicament de manera reivindicativa

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Bernat.C. a juliol 23, 2020 | 12:39
  Bernat.C. juliol 23, 2020 | 12:39
  aaaah cony! cadascú es queixa del seu ull de poll i se'l ha de cuidar. Ara passem una etapa de ploraners escampat per tota mena de medis de difusió, és una setmana-santa realista.
 2. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a juliol 24, 2020 | 08:39
  Serafi Bandarra i Grataconys juliol 24, 2020 | 08:39
  Mes drama son els morts
 3. Icona del comentari de: Angel Drach a juliol 24, 2020 | 11:02
  Angel Drach juliol 24, 2020 | 11:02
  Haurien de protestar per les condicions de vida dels que van a collir fruita, Aquí i a l'Aragó. Aquesta és la causa de tot. Una mica més de respecte per la gent!.
 4. Icona del comentari de: Pepet a juliol 24, 2020 | 14:58
  Pepet juliol 24, 2020 | 14:58
  Si haguéssiu tingut cura de tota aquesta pobre gent que va venir a ajudar-vos a collir la fruita donant els-hi llocs per dormir, enlloc d'estar tirats pel carrer, un altre gall cantaria. Sols veieu la puta pela i la salut dels demés us importa un rave. Ateneu-se a les conseqüències.
 5. Icona del comentari de: Gerau a juliol 25, 2020 | 14:09
  Gerau juliol 25, 2020 | 14:09
  A la gent que va collir la fruita s’els dona casa si estàn empleats a carrec de l’agricultor. Sempre ha set aixi i si no es lloga vivendes també a carrec del pages i la fruita val una miseria a l’engros. Potser que es facin contractes per collir abans que vingui gent sense feina.
 6. Icona del comentari de: Gerau a juliol 25, 2020 | 14:10
  Gerau juliol 25, 2020 | 14:10
  Barcelonins tots, A pencar a Lleida cada estiu per coneixer el vostre propi pais.
 7. Icona del comentari de: EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU .. a juliol 26, 2020 | 05:38
  EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU .. juliol 26, 2020 | 05:38
  EL DRAMA DE VERITAT ES SER POBRE no tenir FEINA i que ningu te ajudi ni el Ajuntament ni el Govern Català . Y tenir VEÏNS asobre te molestin ..DRAMA ES TENIR LA NEVERA VUIDA , es pensar que menjaras dema Si tindras una casaa un viure o no AIXO ES EL DRAMA DE MOLTES FAMILIAS A CATALUNYA.. NO JA DRAMA MES GRAN QUE SER BEN POBRE Y ATURAT ..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa