Vadegust
Bars i restaurants creuen que la restricció d’horaris “és l’estupidesa més gran de totes”

Els restauradors encaren amb “incertesa” el cap de setmana abans de les noves restriccions del Procicat que entraran en vigor dilluns i que afecten, sobretot, la restauració. Aquest dissabte i diumenge seran els últims dies en què bars i restaurants podran servir sopars fins a l’11 de gener. El Govern ha aprovat més limitacions davant de l’augment continuat dels contagis i de la velocitat de propagació (Rt) que s’ha situat a 1,41 aquest divendres, encenent les alarmes de les autoritats sanitàries. Amb les noves mesures anunciades, la restauració ha carregat durament contra el Govern, qualificant de “nefasta” la seva gestió.

La restauració ja ha afirmat que les noves restriccions són “una declaració de guerra” a un sector que ja ha patit molt en els últims temps, segons la valoració el Gremi de Restauració de Barcelona. El Gremi ha acusat les conselleries que ocupen càrrecs d’Esquerra Republicana de “tenir una obsessió malaltissa amb el sector”, en paraules del seu director general, Roger Pallarols.

De cara al cap de setmana, els restauradors no preveuen un gran repunt de clients. “Si hi ha algun augment aquest cap de setmana, serà molt residual”, ha afirmat Pallarols. “El consum no estava funcionant bé des de l’obertura, era molt més habitual que hi haguessin taules buides que no les imatges cridaneres que s’han fet servir amb interès per posar aquestes restriccions sobre la taula. […] Ens trobarem amb un cap de setmana on hi hagi un consum residual”, ha assegurat.

De fet, la poca confiança ha portat alguns locals a tancar divendres mateix per falta d’ingressos, com el restaurant Maestró de Barcelona. Altres, ja han patit les primeres cancel·lacions de reserves durant els dies de Nadal, com el restaurant Cinco Jotas. “Per Nadal teníem l’esperança de tenir un aforament del 50%, però no ha estat així”, ha lamentat el seu gerent Aitor Íñiguez.

Els empresaris consultats per l’ACN asseguren que les noves decisions “limiten encara més” la recuperació i alguns, com el director de la Cerveseria Catalana de la Rambla de Barcelona, Claudio Rojas, creuen que “la restricció d’horaris és l’estupidesa més gran de totes” i en el seu cas només els deixarà treballar dues hores perquè no fan esmorzars.

“L’únic moment on hi podia haver una punta de consum per intentar equilibrar despeses, que era Nadal, el Govern ho impedeix i condueix la socialització a l’àmbit privat que és on tenim els problemes“, ha lamentat Pallarols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa