Els bars i comerços estan “ofegats” pel tancament decretat pel Govern durant 15 dies, i que encara està pendent de passar pels tribunals. Els restauradors estan convençuts que amb el servei de menjar per emportar no n’hi haurà prou per pagar les despeses fixes i demanen una compensació a la Generalitat. Alhora, temen que aquesta restricció sigui només el principi i s’allargui més de dues setmanes. “Si ens han de tancar, que ens ajudin sense condicions”, demana la propietària d’un bar a Barcelona. Altres sectors on hi ha contacte físic amb el client tampoc podran obrir, com ara l’estètica, un àmbit empresarial que ha rebut amb sorpresa la decisió. “No té cap sentit, les perruqueries poden obrir i nosaltres no”, denuncia una empresària.

El TSJC ha d’autoritzar les mesures per contenir la covid-19 que el Govern va anunciar dimecres i que vol que entrin en vigor aquesta nit. Mentrestant, els negocis comencen a preparar-se per abaixar la persiana. És el cas del bar Joan, un negoci “emblemàtic” de l’Eixample amb 80 anys d’història que aquest dimecres ja començava a penjar els cartells de ‘menjar per emportar’ a l’aparador.

“No sabem què fer. Intentarem fer cafès per endur perquè seria una pena que aquest bar hagués de tancar“, ha dit la seva propietària, Teresa Méndez, que assegura que aquesta nit no ha pogut dormir. “Encara estem assimilant la notícia”, reconeix. De moment, l’establiment factura menys de la meitat que l’any passat i pateix la falta de turistes i l’augment del teletreball.

“Si ens han de tancar, que ens ajudin sense condicions, sense demanar quina facturació tenim ni res d’això. Ens tanquen però seguim pagant impostos i autònoms?”, es pregunta.

De fet, el bar fa mesos que espera la confirmació de l’Ajuntament de Barcelona per poder posar tres taules més a la seva terrassa, situada a la confluència de Provença i Bruc amb la Diagonal, cosa que els ha condicionat, diuen, la campanya d’estiu. “He demanat cinc reclamacions des de maig. Hem treballat només amb quatre taules. És un desastre”, afirma aquesta empresària que es pregunta què passarà si no baixen els contagis d’aquí a dues setmanes. “Ens tancaran 15 dies més i no sé si podré tornar a obrir o em podré mantenir només servint cafès per emportar”, assegura.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: No son necessaris a octubre 16, 2020 | 14:03
  No son necessaris octubre 16, 2020 | 14:03
  Ja esta be, de viure del cuentu son empresa privada, Per Tant no tenen Dret a rebre subvencions, si tenen dret a estar suspens els pagaments oficials. No son necessaris restaurants sales festes discotheques I de. Es xirimguitus. Son empresa privada.
  • Icona del comentari de: pere cornellà a octubre 16, 2020 | 15:13
   pere cornellà octubre 16, 2020 | 15:13
   suposo que ets funcionari, amb 0 empatia i mala persona
  • Icona del comentari de: Teresa a octubre 17, 2020 | 09:04
   Teresa octubre 17, 2020 | 09:04
   No queremos subvenciones queremos trabajar y si no podemos trabajar no pagar impuestos o tu pagas una cosa que no habitas, coherencia no te deje llevar por tu mala vibra, coherencia
 2. Icona del comentari de: jupp a octubre 16, 2020 | 15:58
  jupp octubre 16, 2020 | 15:58
  Visió típica de la terrassa d'un bar qualsevol, a un lloc qualsevol (al meu poble, a qualsevol altre): taules amb persones assegudes, joves, menys joves, etc. Prenen una consumició, s'hi estan si cal dues hores fent tertúlia i sense cap mena de mascareta. La consumició al bar, s'ha convertit en el pretexte per, degudament assegut (i assegudes) es puguin llevar la mascareta i conviure una estona, fent una trobada més o menys llarga, xerrant (o no) i trobar-se amb els amics o amigues Tot això estaria molt bé si no fos pel risc que això comporta en aquests moments. La distància entre taules és (no sempre) la de sempre. Els restaurants ...... doncs en molts casos igual que els bars.
 3. Icona del comentari de: jupp a octubre 16, 2020 | 16:05
  jupp octubre 16, 2020 | 16:05
  Els que tenen bars o restaurants, tenen empatia amb la gent que està patint el virus o que el pot patir?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa