Barcelona proposa als restaurants adherir-se a un ‘menú de les estacions’ amb ingredients de temporada

La iniciativa s'emmarca en la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible

Barcelona ha presentat aquest divendres un projecte per fomentar l’ús d’ingredients de temporada i de proximitat entre la restauració. La ciutat, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, proposa als restaurants de la regió metropolitana adherir-se a un ‘menú de les estacions’ elaborat per escoles d’hostaleria a partir d’ingredients de temporada. Cadascun dels quatre menús estacionals que es plantejaran al llarg del 2021 inclouran fins a nou ingredients de temporada i suggeriran receptes.

Els establiments que s’hi vulguin sumar hauran d’oferir, com a mínim, dos dels ingredients proposats per a cada estació de l’any i indicar els productes del menú sostenible de la seva carta amb el segell de la capitalitat. De moment ja està disponible el menú de primavera, que inclou com a productes de temporada les cireres, el maduixot, la taronja, la remolatxa, el pèsol, l’espàrrec, la fava, la sardina i el musclo.

La idea és que els restaurants adherits ofereixin en les seves cartes i menús plats variats que segueixen els principis d’una alimentació sostenible, saludable i de temporada, ja sigui introduint alguna de les receptes que es proposen, adaptant-les a l’estil del restaurant o introduint alguns dels productes de temporada als seus plats.

De moment, ja s’han adherit al projecte un centenar d’establiments.

Nou comentari