Vadegust
Barcelona proposa als restaurants adherir-se a un ‘menú de les estacions’ amb ingredients de temporada

Barcelona ha presentat aquest divendres un projecte per fomentar l’ús d’ingredients de temporada i de proximitat entre la restauració. La ciutat, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, proposa als restaurants de la regió metropolitana adherir-se a un ‘menú de les estacions’ elaborat per escoles d’hostaleria a partir d’ingredients de temporada. Cadascun dels quatre menús estacionals que es plantejaran al llarg del 2021 inclouran fins a nou ingredients de temporada i suggeriran receptes.

Els establiments que s’hi vulguin sumar hauran d’oferir, com a mínim, dos dels ingredients proposats per a cada estació de l’any i indicar els productes del menú sostenible de la seva carta amb el segell de la capitalitat. De moment ja està disponible el menú de primavera, que inclou com a productes de temporada les cireres, el maduixot, la taronja, la remolatxa, el pèsol, l’espàrrec, la fava, la sardina i el musclo.

La idea és que els restaurants adherits ofereixin en les seves cartes i menús plats variats que segueixen els principis d’una alimentació sostenible, saludable i de temporada, ja sigui introduint alguna de les receptes que es proposen, adaptant-les a l’estil del restaurant o introduint alguns dels productes de temporada als seus plats.

De moment, ja s’han adherit al projecte un centenar d’establiments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa