Vadegust
Barcelona atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Joan Bayén

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Joan Bayén, el mític propietari del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria. Tots els grups polítics li han dedicat paraules d’afecte i n’han destacat sobretot l’estima per Barcelona, la personalitat carismàtica, l’esforç davant d’un negoci durant 80 anys i la seva imatge referent dels mercats. “Era més en Geppetto que en Pinotxo (…). Ell era el fuster i Barcelona el seu objecte animat”, ha glossat el líder d’ERC, Ernest Maragall.

Joan Bayén, el mític propietari del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria | ACN

La mort de Joan Bayén

Joan Bayén va morir el passat 11 d’abril als 88 anys. En Juanito, com el coneixia tothom, s’havia jubilat la tardor de l’any passat després de dedicar tota la seva vida a servir la clientela vestit amb la seva peculiar armilla i corbata de llacet. La mort de Bayén va arribar un mes i mig després de la venda de la llicència de l’establiment i el polèmic traspàs del mateix a causa de desavinences familiars.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que Barcelona “no l’oblidarà”. “Recordarem sempre el seu somriure, el seu carisma, la seva extremada amabilitat i la passió pel que feia”, va afegir Colau.

Més notícies
Joan Bayén, el mític propietari del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria | ACN

Mor Joan Bayén, propietari del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria

Comparteix
L'establiment s'ha vist immers en un polèmic traspàs després de la venda de la llicència per les desavinences familiars
:  - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a maig 01, 2023 | 17:19
    Barceloní emprenyat. maig 01, 2023 | 17:19
    Si, ara. Quan fou mort el combregaren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa