Vadegust
Barcelona acollirà la propera gala de la Guia Michelin 2023

Barcelona es convertirà en l’epicentre culinari estatal i internacional el 28 de novembre de 2023 com a seu de la cerimònia de presentació de la Guia de les estrelles Michelin. La ciutat ha estat escollida per rebre un dels esdeveniments de més impacte i projecció de la restauració i la gastronomia després d’haver presentat candidatura i d’haver mantingut diverses converses amb els organitzadors responsables de la Guia Michelin.

Tal i com han explicat els organitzadors, la capital catalana ha estat escollida pel seu respecte per la tradició en una cuina cosmopolita i de fusió que excel·leix per la creativitat i la innovació constant. Una cuina amb identitat pròpia, elaborada amb productes locals que es veu influïda per persones d’arreu del món.

Igualment, han destacat la campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona” que pretén visibilitzar la ciutat de Barcelona com a font de talent gastronòmic i epicentre de la tradició i de la riquesa gastronòmica de Catalunya, que durant la seva història ha rebut contribucions culinàries de totes les civilitzacions amb l’empremta del Mediterrani.

Barcelona pren el relleu així a Castella-la Manxa i es convertirà en l’epicentre culinari nacional i internacional el 28 de novembre de 2023 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona tot i que hi haurà altres espais de la ciutat que seran utilitzats per a la resta de cites abans de la Cerimònia, com ara la presentació dels Xefs que cuinaran al sopar de la Gala, capitanejats per Jordi Cruz, els Germans Torres i Paolo Casagrande.

Barcelona és la ciutat que compta amb més Estrelles, en total 25 i amb un total de 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l’edició de la Guia Michelin Espanya i Portugal del 2023, en concret 3 restaurants amb tres Estrelles Michelin, 5 amb dues Estrelles Michelin, 16 amb una Estrella Michelin, 1 amb Estrella Verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

Barcelona té els requisits idonis

Pels organitzadors, la ciutat de Barcelona reuneix els requisits idonis per acollir un esdeveniments com la Michelin i han valorat l’esperit emprenedor i de projecció que es manifesta a les arts, al pensament, a l’arquitectura local, i per descomptat també a la gastronomia. Reconeguda com una ciutat global per la seva importància cultural, financera, comercial i turística, ha estat escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la, desenvolupar-la i donar-hi projecció mundial.

Barcelona reuneix avui alguns dels millors cuiners del món i una nova fornada de joves xefs, que, gràcies al seu talent, emprenedoria i sentit de la innovació, fan palès que la cuina catalana continuï sent un dels motors de la gastronomia mundial.

Els darrers anys han servit per gaudir de l’evolució de la cuina, on destaquen les receptes tradicionals i mediterrànies, amb el seu mític mar i muntanya, així com aquests plats marcats amb l’esperit de la cuina catalana d’avantguarda, ple de genialitat i innovació. I és per aquest bon fer pel que Barcelona és la ciutat que compta amb més Estrelles.

Un cop més, la centenària Guia Michelin posarà un accent especial sobre la sostenibilitat a través de l’Estrella Verda Michelin, una distinció relativament jove que està tenint un gran impacte entre els xefs, els gurmets i els mitjans de comunicació pel que suposa com a concepte , ja que reconeix aquells establiments, amb independència de la seva categoria, particularment compromesos amb la gastronomia sostenible i el futur del planeta.

La selecció de restaurants d’Espanya i Portugal per a l’edició del 2024 es farà en dos esdeveniments diferenciats, un per a Espanya a Barcelona el 28 de novembre del 2023 i, per primera vegada, un altre només per a Portugal que tindrà lloc el primer trimestre del 2024 en un lloc encara per confirmar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa