Vadegust
El Bar Martínez, guanyador del II Concurs de Tiratge d’Estrella Damm

El Bar Martínez de Barcelona és l’establiment que millor tira la canya d’Estrella Damm de Catalunya. Aquest ha estat el veredicte del jurat de la gran final del “II Concurs de Tiratge d’Estrella Damm”, celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El Bar Marisqueria Ismael de Santa Perpètua de Mogodai el Rustic BCN de Barcelona, han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.

La convocatòria es va llançar el passat mes de febrer a través de Bar Manager, l’aplicació d’hostaleria que connecta Damm amb baristes i professionals del sector, i s’hi van presentar prop de 500 candidatures d’establiments d’arreu de Catalunya. I és que participar en el concurs era molt senzill: només havien de gravar-se tirant una canya i pujar el vídeo a la plataforma. D’entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes que avui han demostrat les seves habilitats als tiradors.

El guanyador d’aquesta segona edició ha estat Óscar Puertas del Bar Martínez de Barcelona, que ha rebut un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón del Bar Marisqueria Ismael de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), i el tercer, per a Marta Jiménez del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut 1.000 euros i 500 euros de premi respectivament.

Els altres set finalistes que s’han disputat el podi aquest matí han estat el Bar Punt 5 de Figueres, Barram de Mataró, Frida Restaurant de Tarragona, La Bodega Moderna de Barcelona, Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei, Restaurant Neptú de Girona i The NewPort Gastrobar de Roses.

Durant l’acte, també s’ha reconegut al bar QuemeTomo de Barcelona com l’establiment més estimat pels seguidors i seguidores d’Estrella Damm, la candidatura del qual és la que ha aconseguit més vots en la primera fase del concurs.

La final del concurs | Cedida

El jurat d’aquesta segona edició ha estat format per Marc Garcia, responsable d’Hostaleria a Catalunya de Damm; Karen Peiró, mestra cervesera de Damm; Carlos Sitjar, Gastronomy manager de Damm; Albert Forges, responsable de Qualitat d’Hostaleria i Consumidor; Meritxell Falgueras, comunicadora i sommelier, i Trinitat Gilbert, periodista experta en gastronomia, en un acte que ha estat conduit per la comunicadora gastronòmica Carme Gasull. Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participats a la final han estat la tècnica utilitzada −obertura de l’aixeta, inclinació de la copa, pressió, etc.−, així com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra.

Un concurs a través del qual Estrella Damm vol posar en valor la feina dels professionals de l’hostaleria, així com el bon tiratge de cervesa, per tal que els seus seguidors i seguidores puguin gaudir-la amb tots els seus matisos.

Claus per a un bon tiratge de cervesa

Abans de donar pas als tiratges dels deu finalistes, Yan Maia, beer sommelier de Damm, ha recordat a tots els assistents les claus d’un bon tiratge de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa, coronant-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa