Vadegust
El Bar Homer, de Mollet del Vallès, guanya el I Concurs de tiratge d’Estrella Damm

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm ha acollit aquest dilluns la final de la primera edició del Concurs de tiratge de cervesa Estrella Damm de Catalunya. Jenifer Tejada, del Bar Homer de Mollet del Vallès (Barcelona), s’ha alçat amb el primer lloc després de ser triada per un jurat professional entre les 293 candidatures presentades en tot el territori.

La convocatòria es va llançar el mes d’octubre passat a través de Bar Manager, l’aplicació de serveis per a l’hostaleria que connecta Damm amb els baristes i els professionals del sector. Per a participar, se’ls demanava que es gravessin tirant una canya i pugessin el vídeo a la plataforma del concurs. En aquesta primera edició es van presentar 293 candidatures de tota Catalunya, de les quals es van seleccionar 10 finalistes que s’han disputat el primer premi en la final d’avui a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. D’aquests deu finalistes, nou van ser triats per un jurat expert i un altre per ser el vídeo més votat pels usuaris de l’aplicació.

La guanyadora d’aquesta primera, Jenifer Tejada, ha estat premiada amb un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Elías Latorre, de Conserves Latorre (Barcelona) i el tercer, per a Raúl Ruiz, del 9 Suprem (Figueres), els qui han estat premiats amb 1.000 i 500 euros, respectivament. Els set finalistes que aquest matí s’han disputat el podi han estat Fernando Pérez, de Can Feu (Sabadell); Alberto Magdaleno, de Confidencial (Mollet del Vallès); Chun Hua Chen, de Punt de Trobada (Reus); Félix Navarro, del Restaurant L’Olivé (Mollet del Vallès); Carles Armengol, de Van Van Var (Barcelona); Dimitrie Lucian Paunescu, del Cafè Punt 5 (Figueres), i Toni Matamoros, de Calla & Tapa (Barcelona).

Els tres finalistes del I Concurs de tiratge d’Estrella Damm | Cedida

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format per Marc García, responsable del canal d’Hostaleria a Catalunya de Damm; Karen Peiró, mestra cervesera i responsable de Cerveseria de Damm; Jesús Salvador, responsable de Qualitat de Mercat i Cerveseria Internacional de Damm; Yan Maia, Beer Sommelier de Damm; Carles Sitjar, Gastronomy Manager de Damm, i els periodistes gastronòmics Yaiza Saiz i Ferran Imedio. Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per a valorar els tiratges dels participants en la final han estat la tècnica utilitzada (obertura de l’aixeta, inclinació de la copa, pressió, etc.), així com altres aspectes com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra, entre molts altres.

Amb el concurs de tiratge de cervesa, Estrella Damm vol posar en valor el treball del professional de l’hostaleria, així com fomentar el bon servei de la cervesa; una pràctica fonamental perquè el client pugui gaudir de tots els matisos d’Estrella Damm.

Claus per a un bon tiratge de cervesa

Abans de donar pas al concurs, Yan Maia, Beer Somelier de Damm, ha exposat les claus imprescindibles d’un bon tiraje de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i una vegada la cervesa hagi ocupat les ¾ parts, tancar l’aixeta i tornar a obrir per a deixar caure suaument la crema a la copa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa