Vadegust
Un bar es fa famós per l’hora de tancament per fomentar la conciliació

L’hosteleria és una feina especialment dura. I per molts motius molt diferents: per estar de cara al públic, per la quantitat d’hores que es treballa i també per les hores en què es plega. En relació a aquest últim, una cafeteria a Vigo ha decidit fer un canvi i de fet, s’ha fet viral a causa de la seva hora de tancament amb la finalitat de motivar la conciliació laboral dels seus treballadors.

La cafeteria Coffee Runners, un establiment situat a l’Avinguda de Castrelos de Vigo (Pontevedra, Galícia) que porta sis anys oberta, ha decidit reduir el seu horari d’obertura i ja des del passat mes de gener tanca tots els dies a les 18.00 hores de la tarda, segons publica Nius.

Es tracta d’una mesura que, a més d’estalviar despeses, permet als seus treballadors guanyar qualitat de vida. “Tenim família, tenim vida més enllà de la feina, i els horaris instaurats en el sector no permeten conciliar”, afirma Jessica Rodríguez, encarregada de la cafeteria.

Ella i la resta de treballadors estan feliços amb la decisió que ha pres la gerent del local, Mar Guevara. Des del passat dia 9 de gener, la cafeteria tanca a les sis de la tarda (en lloc de fer-ho a les 23 hores) els dies laborables. Els dissabtes, diumenges i festius només obren fins a les 21 hores.

“Som cinc treballadors i tots, excepte un, tenim fills. Així que imagina’t el que suposa”, afirma Jessica.

Exterior del bar Coffee Runners | Facebook Coffee Runners

La pandèmia va canviar la visió del negoci

La pandèmia, com en tantes altres coses, ha marcat un abans i un després en aquest establiment. Els clients, diuen, han variat els seus costums. “Abans posàvem els partits de futbol, però ens hem adonat que, després del pas de la covid, la gent es queda més a casa”, afirmen.

Per això, ara, ja no els posen i des de llavors, el negoci està més enfocat a oferir esmorzars i brunch des de les 8 hores. “Portem poc temps amb el nou horari però, de moment, els números sembla que donen”, exposen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa