Vadegust
L’autèntica raó per la qual els ous es venen en dotzenes

Potser no ho has pensat mai, però hi ha una raó per la qual es ous s’acostumen a vendre en dotzenes. La raó és bastant senzilla. N’hi ha prou amb obrir la nevera i fixar-se en la secció destinada a emmagatzemar els ous, per a comprovar que les oueres solen ser sempre de números parells, i aquesta seria la raó per la qual generalment els ous es venen en dotzenes, o també en mitja dotzena i fins i tot en doble dotzena.

No és només una qüestió matemàtica sinó que també hi té a veure el fet que emmagatzemar els ous per parells és més pràctic. D’aquesta manera, es poden emmagatzemar en files, sense que hi hagi risc que algun caigui o que es trenqui mentre els portem a casa (dins del cartó) o quan obrim la nevera (quan ja els tenim col·locats en l’ouera), tal i com recull Ok Diario.

Una dotzena d’ous | Pixabay

Divisió del número 12

El 12 és el número “estàndard” per a la venda d’ous però com ja hem dit, les botigues de comestibles i supermercats posen també a la disposició dels clients el poder comprar sis ous sent aquest número la meitat de dotze.

Al seu torn podem dir que el 12 té com altres divisors naturals, el 1, el 2, el 3, el 4, l’esmentat 6 i el propi 12 de manera que podem dividir la nostra dotzena d’ous en un grup de dotze unitats; en dos grups de sis unitats; en tres grups de quatre unitats; en quatre grups de tres unitats; en sis grups de dues unitats i en doces grups d’una sola unitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa