Vadegust
L’autèntic motiu que fa que la xocolata sigui irresistible

Hi ha poca gent a la que no li agradi la xocolata. De fet, per molts és totalment irresistible. I hi ha un motiu, que no és només el seu sabor. Segons publica ‘La Vanguardia‘, es deu al propi procés que es produeix en la boca quan la consumim. Els seus ingredients, en combinació amb la saliva, donen lloc a una suau emulsió que provoca aquesta sensació eufòrica.

Els investigadors de l’Escola de Ciències de l’Alimentació i Nutrició de Leeds (al Regne Unit) han analitzat en profunditat el procés físic que suscita la xocolata. Quan mengem un tros, la nostra boca experimenta un seguit de sensacions que s’afegeixen al plaer que produeixen el seu tacte i la seva textura.

L’estudi constata que l’efecte d’aquest dolç en la nostra boca s’incrementa quan la xocolata està lubrificada, tant pels seus propis ingredients com per la saliva que es genera. És aquí on entra en joc un ingredient essencial: el greix. No obstant això, depenent d’on estigui localitzada, la sensació serà molt diferent.

Xocolata negra | Pixabay
Xocolata negra | Pixabay

La manera en què es fon quan la mengem és part fonamental del nostre amor per aquest aliment. Segons conclou l’estudi, el greix exerceix una funció clau en tota aquesta experiència. Quan un tros de xocolata entra en contacte amb la llengua, les partícules sòlides de cacau s’alliberen i es tornen importants en termes de sensació tàctil. Si el greix es troba a l’interior de la peça que s’està consumint, la sensació de la persona es veurà reduïda.

La raó és que la xocolata, en contacte amb la llengua, allibera una capa de greix. I, malgrat que aquesta matèria és la que ens provoca la meravellosa sensació d’aquest aliment, no és necessari que hi hagi grans quantitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa