Vadegust
Atenció: els aliments que poden provocar nafres a la boca

Si ets dels qui pateix sovint de nafres a la boca, potser hi ha alguna cosa que estàs fent malament, en relació als aliments que ingereixes. Està demostrat que hi ha aliments que augmenten les probabilitats que ens apareguin nafres a la boca amb el temps. Això no vol dir que la seva formació sigui immediata però si insistim en ingerir-los, és possible que patim d’aquesta patologia.

Les nafres són lesions que consisteixen en la pèrdua de mucosa de la boca, tal i com publica OK Diario. Quan aquesta es danya, les capes internes de la cavitat bucal queden desprotegides i el dolor que se sent arriba a ser insuportable.

Un bar en una imatge d'arxiu | Pixabay
Un bar en una imatge d’arxiu | Pixabay

Un estudi de la Universitat de Santiago de Compostela ha establert que la cafeïna i les begudes alcohòliques són les principals enemigues d’una boca saludable pel que fa a les nafres. Per això hauries de reduir el seu consum si ets propens a elles.

Després, hi ha altres aliments aparentment saludables que tampoc són recomanables per als pacients amb úlceres bucals. Podem parlar de les fruites àcides com la pinya, la llima, el raïm, les maduixes, les llimones, les taronges o fins i tot els tomàquets.

A més, és convenient evitar la xocolata perquè conté un alcaloide anomenat obromida que pot generar major sensibilitat.

Finalment, és desaconsellable menjar picant, ja que aquest tipus de menjars tendeixen a empitjorar els símptomes de les nafres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa