Vadegust
Aquests són els 5 aliments més calòrics del món

Si tenim colesterol, o anem una mica passats de pes, o simplement volem seguir una dieta saludable, és molt important conèixer els aliments que més calories tenen, per evitar menjar-los. Són els següents, segons publica Ok Diario:

Olis vegetals

El primer lloc en el rànquing és per als olis vegetals ja que pràcticament el 100% de la seva composició és greix. Això fa que el seu contingut calòric pugui aconseguir les 900 calories per cada 100 grams. Ara bé, això no significa que haguem d’eliminar-los per complet de la dieta, però sí que cal moderar el seu consum. Per exemple, l’oli d’oliva és molt beneficiós per a la salut, així que podem afegir una mica a les amanides.

Maionesa

La maionesa és una de les salses més consumides a tot el món. A Espanya acostumem a prendre-la en multitud de plats, com els ous farcits o l’amanida russa. S’elabora amb oli vegetal i ou, i la seva aportació calòrica és de 831 calories per cada 100 grams.

Un tros de mantega | Pixabay
Un tros de mantega | Pixabay

Mantega

Un dels aliments més calòrics del món és la mantega. Els seus usos en la cuina són d’allò més variats: com a ingredient per a elaborar pastissos i pastissos, amb torrades a l’esmorzar… Té un contingut molt alt en greixos, així que aporta gairebé 750 calories per cada 100 grams.

Nous

Les nous són molt bones per a la salut, ja que disminueixen la inflamació, milloren la circulació sanguínia i aporten energia, entre altres beneficis. Tanmateix, això no significa que hàgim d’abusar d’elles perquè 100 grams aporten 640 calories. Els nutricionistes recomanen consumir les nous de manera ocasional a manera de snack.

Bacon

I, finalment, el bacon. És una font molt rica en greixos saturats (dolents), que contribueixen a pujar els nivells de colesterol dolent de l’organisme. Si a això li sumem que aporta 625 calories per cada 100 grams, estem davant d’un aliment que és millor evitar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa