Vadegust
L’Ambaixa de França fa broma sobre la paella i les xarxes bullen

L’Ambaixa de França a Espanya va fer el passat 1 d’abril una broma relacionada amb l’origen de la paella, a través del seu compte de Twitter. “Una altra prova més de la força històrica que uneix als nostres dos països. Un equip d’historiadors de la gastronomia acaba de descobrir una cosa sorprenent! La famosa paella valenciana té en realitat el seu origen a la Camarga francesa. En l’Edat mitjana, els pagesos de la regió preparaven grans plats d’arròs amb carn per a celebracions del poble, com els casaments. Es guardaven llavors paquets d’arròs cru que es tirava als nuvis a la sortida de l’església per a la seva bona sort”, comença el post.

Que continua: “Va ser un comerciant francès d’arròs del segle XV, amb moltes ganes de noves cultures qui hauria vorejat la costa fins a València i difós aquesta recepta, a la qual els espanyols van afegir safrà i salsa de tomàquet”. Però, hores després, una altra piulada aclaria: “Avui és l’1 d’abril, dia dels innocents a França! La paella és 100% , valenciana, i ens encanta”.

La broma va tenir desenes de reaccions a Twitter: hi ha a qui va fer gràcia, però també d’altres usuaris als que no els hi va agradar gens. “La baguette en realitat no és francesa, la va inventar un senyor anomenat José Luis a Arcos de la Frontera (Cadis) i es deia “Barra grande alargaita”. Després un senyor de Tolosa, que va anar a Arcos, va copiar la recepta, va afrancesar el nom i el va difondre per França”, ironitzava un dels usuaris. Un altre es queixava, irònicament: “Heu estat a punt d’encetar un incident diplomàtic“.

“No té cap gràcia. Will ves agafant un vol cap a França”, criticava un usuari de Twitter, i un altre deia: “Quan van inventar la paella a València, França ni existia, eren una colla de nòmades que vivien en coves i menjaven arrels“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a abril 08, 2022 | 08:45
    Català abril 08, 2022 | 08:45
    N'hi ha de tan lloscos que no saben que a molts països l'1 d'abril és l'equivalent al nostre 28 de desembre. I així els va, fan el paperina. I aixó passa any rera any..
  2. Icona del comentari de: Ricard a abril 08, 2022 | 11:00
    Ricard abril 08, 2022 | 11:00
    Si per als francesos i castellans Perpinyà és francesa per què no hauria de ser-ho també la paella? Una mica de coherència, si us plau, tal com demostren els francesos. Els castellans, i assimilats, ja veiem que s'ho han de fer mirar. Com veiem el racisme preval als dos imperis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa