Solidaritat per part d’un restaurant de Saragossa amb la invasió de Rússia a Ucraïna. El Mesón Martín va canviar el diumenge 27 de febrer el nom a la seva popular ensalada russa, que va passar a ser ara ‘amanida russa de Kíiv’ en solidaritat amb el poble ucraïnès. La fonda va compartir la decisió a través del seu perfil d’Instagram: Amics, hem decidit canviar el nom de la famosa amanida russa: des d’avui, a la nostra carta trobaràs l’amanida Kíiv, en solidaritat amb el poble ucraïnès”.

A més, en la part inferior de la imatge pujada pel restaurant a la xarxa social es pot feure dues franges de color blau i groc que composen la bandera ucraïnesa. Es dona la casualitat que l’amanida russa -ara ensalada russa de Kíiv- d’aquest establiment es considera com una de les millors de la ciutat.

Les reaccions dels clients del restaurant -que compta amb més de 5.000 seguidors- no es van fer esperar, i la publicació ja ha aconseguit més de 300 m’agrades, i desenes de comentaris. “M’encanta! A partir d’ara a casa també li direm amanida de Kíiv“, “Molt bona idea!”, o “Excel·lent decisió, prenem nota”, han estat alguns dels comentaris positius que ha recollit la publicació.

Detractors

Però també hi ha qui s’ha queixat pel canvi de nom: “No és just, només és un nom”, o “Aquesta decisió només fomenta l’odi cap al poble rus, la discriminació per nacionalitat i russofòbia, si realment volies ser solidari amb el poble ucraïnès i no ho vas fer només per a rebre likes, seria millor participar en donació de medicaments i menjar”, han estat algunes de les reaccions en contra de la iniciativa d’aquest restaurant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa